Ajurvedska masaža je le del celostnega pristopa k zdravljenju. Posamezne terapije določi ajurvedski zdravnik na začetnem posvetu glede na vaš tip doše.

ABHYANGAM / 45–60 minut
Je posebna vrsta masaže z oljem. Masažne gibe izvajamo glede na potek krvnega obtoka. Priporočamo za zdravljenje debelosti, izgube leska kože, nespečnosti, utrujenosti in drugih bolezni, ki izvirajo iz vate.

UDWARTHANAM / 60 minut

Je masaža s prahom, pri kateri dva terapevta nanašata različne vrste zeliščnega prahu na telo na nevsakdanji način. Zelo je učinkovita pri zdravljenju debelosti, hemiplegije, paralize, kožnih bolezni, težav krvnega obtoka ter ostalih bolezni, izvirajočih iz kefe.

NASYAM / 30 minut

Masaža spada med pančakarma postopke in vključuje vlivanje zeliščnih sokov, zdravilnih olj in ostalih sestavin skozi nos. Ta terapija je zelo učinkovita pri zdravljenju določenih vrst glavobola, paralize, duševnih motenj in nekaterih vrst kožnih bolezni.

PARNA KOPEL / 20 minut

Pri parni kopeli zavremo posebej izbrana plemenita zelišča in liste zelišč, para nato masira celotno telo 10 minut. Zelo je priporočljiva za določene vrste kožnih bolezni, odvajanje nečistoč iz telesa, izboljšanje napetosti telesa in zmanjševanje deleža maščob.

POMLAJEVALNA MASAŽA / 90 minut

Je masaža celotnega telesa z zdravilnim oljem ali zeliščnim prahom, ki se izvaja z rokami in stopali. Ima pomlajevalni učinek na telo, zmanjša duševno napetost, odpravlja spolno šibkost in izboljša vitalnost.

KATI VASTHI / 45 minut

Pri tej masaži terapevt vliva posebej pripravljeno toplo zdravilno olje v posodo iz zeliščnega testa, postavljeno na spodnji del hrbta. Masaža se priporoča pri zdravljenju vseh vrst bolečin v hrbtu in okvar hrbtenice.

SHIRO VASTHI / 45 minut

V posebno držalo, ki ga ovijemo okoli glave, nalijemo izbrana mlačna zeliščna olja. Masaža je priporočljiva za vse, ki trpijo za obrazno paralizo, imajo suhe nosnice, usta in grlo, močne glavobole in ostale bolezni glave.

URO VASTHI / 45 minut

Pri masaži namažemo toplo zdravilno olje po prsih in pustimo delovati 45 minut. Ta masaža je učinkovita pri zdravljenju astme in ostalih težav z dihali ter pri zdravljenju bolezni srca in pri mišičnih bolečinah v prsih.

SHIRO DHARA / 45 minut

V prevodu "shiro" pomeni glavo in "dhara" neprekinjen tok tekočine. Pri tej masaži s posebno metodo zeliščna olja polivamo na čelo okoli 40 minut. Masaža se uporablja za zdravljenje nespečnosti, izgube spomina, glavobola, duševne napetosti in nekaterih kožnih bolezni.

PIZHICHIL / 60 minut

Je ena izmed prav posebnih masaž, pri kateri dva do štirje terapevti masirajo celotno telo z mlačnim zeliščnim oljem. Masaža se izvaja na posebni mizi, ki je izdelana iz enojnega kosa lesa indijskega drevesa Strychnosnux vomica. Masaža je učinkovita pri zdravljenju revmatičnih bolezni (artritis, paralize, hemiplegija) ter Parkinsonove bolezni, spolne šibkosti, živčne šibkosti in živčnih motenj.

KIZHI / 45 minut

Pri tej masaži naredimo kepice iz zeliščnih listov ali prahu, jih potopimo v toplo zdravilno olje in nato nanesemo po celem telesu ali le po določenih delih telesa. Zelo je učinkovita pri zdravljenju osteoartritisa, spondiloze in športnih poškodb.

Na ajurvedski pregled se lahko naročite v Thermana & Veda Ayurveda Centru v Laškem.

 

 

Oglasno sporočilo.