Ženska, stara 67 let, zaradi stranskih učinkov zdravila za hormonsko terapijo (zaviralec estrogena) zaradi raka na prsih ni več mogla iztegniti palca na levi roki, ker se ji je zakrčil. Po šestih mesecih uživanja prehranskega dopolnila Elastin plus le ni odšla na operacijo prsta, ker ni bilo potrebno; s prstom giblje normalno.

Medicina zaplet razlaga kot posledico zoženja kitne ovojnice na dlani, ki oteži gibanje kit upogibalk. Prst, ki je prizadet, težko upognemo in iztegnemo ali pa nas celo boli. Hudo oboleli prst se povsem zaskoči. Oboli lahko več prstov. Zatikanje zdravnik odpravi z injekcijo zdravila proti vnetju in z opornico. Stalno in boleče zatikanje prsta kirurg v lokalni anesteziji operira: prereže pretesno kitno objemko, sprosti kitni tok in s tem odpravi vzrok bolezni. Pogosto lahko prereže kitno objemko z iglo, ne da bi prerezal kožo. Operirani prst je bolj gibljiv takoj po posegu.

Ženska je šest mesecev uživala prehransko dopolnilo Elastin plus in omega 3 maščobe. Elastin Plus je prehransko dopolnilo, ki prispeva k normalnemu delovanju srca in ožilja. V njem so aminokisline, L-lizin, L-glicin in L-prolin, ki pospešujejo nastanek kolagena in elastina v telesu; so nekake stabilizacijske molekule, ki so po delovanju podobne železnim palicam, ki služijo za stabilnost in trdnost betona. Milijoni teh bioloških stabilizacijskih molekul tvorijo vezivno tkivo telesa, kosti, kite, vezi-ligamente, mišične ovojnice, živčna tkiva, fibrozno tkivo in kožo. Poseben pomen imajo vezivna tkiva v stenah ožilja, arterij ven in kapilar.

Kolagena imamo z leti v telesu vse manj, postane tudi tog, to pa zmanjša elastičnost vezivnih tkiv. Še posebej v arterijah, ki so zaradi stalnega mehaničnega pritiska med krvnim pretokom močno obremenjene. Poslabšanje strukture notranje plasti arterije lahko vodi v anevrizme.

Elastin plus vsebuje tudi glukozamin sulftat, ki vzdržuje normalno delovanje hrustanca v sklepih. Kot zelo močan antioksidant pa je v njem belinal, izvleček iz kočevske bele jelke.

Formula izhaja iz dolgoletnih raziskav dvakratnega Nobelovega nagrajenca dr. Linusa Paulinga, nadgrajena pa je še z rešitvami celične medicine. Gre za vejo medicine, ki po naravni poti s pomočjo vitaminov, mineralov in aminokislin telesu zagotavlja optimalne količine naravnih in nujno potrebnih snovi.

 

Tatjana Svete

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Podpora

Pogoji poslovanja
Načini plačila
Dostava
Vračilo izdelkov

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si