Avokado za črevesje in zdravo srce

Avokado je pomembno živilo v južnoameriški in mehiški kuhinji. Odlikuje ga gladka, kremasta tekstura. Slovi po tem, da vsebuje veliko več zdravih mononenasičenih maščob kot katerikoli drug sadež. Oleinska kislina (vrsta maščobe) dokazano zmanjšuje vnetje in tveganje za nastanek nekaterih vrst raka. Avokado dokazano zmanjšuje holesterol in trigliceride, in sicer za približno 22 odstotkov, in poveča koristni holesterol za približno 11 odstotkov.

Avokado je izjemno bogat z vlakninami, kar pomaga črevesju in omogoča izboljšanje vsrkavanja hranil. Študija v Journal of Nutrition je ugotovila, da je uživanje avokada skupaj s surovim korenjem ali paradižnikovo mezgo bistveno povečalo vsrkavanje alfa- in beta-karotena ter njuno pretvorbo v aktivno obliko vitamina A.

Eden od receptov, ki jih lahko pripravimo na hitro ...

Potrebujemo:

  • 2 paketa tortilj
  • 2 konzervi rdečega fižola
  • 3 skodelice sveže guacamole
  • 2 skodelici drobljenega /naribanega sira
  • 3 skodelice kuhanega in nasekljanega piščanca
  • (za postrežbo: priljubljeno salsa omako)

Pečico segrejmo na 250˙C. Tortilje razgrnimo na delovni površini in nanje položimo dve do tri žlice fižola. Dodamo še dve do tri žlice guacamole, potresemo s sirom in nekaj koščki piščanca. Tortilje zvijmo in jih zaprimo z vseh strani. Tortilje zapečemo do hrustljavega. Še tople postrežemo. Po želji dodamo salsa ali kakšno drugo pikantno omako.

Povzeto po Life Extension in PureWow

 

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Podpora

Pogoji poslovanja
Načini plačila
Dostava
Vračilo izdelkov

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si