Ko pride do poškodb in krvavitev ...

Včasih sem pomislila, kako bi bilo, če bi opazovala svoje možgane in kako ti delujejo. So veliki, nagubani, katera polovica je hitrejša? In kar se je včasih zdelo nemogoče, danes postaja resničnost.

Obstajajo tako imenovani biohakerji, ki želijo, da bi njihova telesa in možgani delovali hitreje, zato 'vdirajo' v lastno telo. V podkožje vstavljajo tehnologijo, se prilagajajo na ekstremne diete in poskušajo spremeniti svoj DNK. Liviu Babitz na primer želi ustvariti nova človeška čutila. Če bi se dotaknili njegovih prsi, bi začutili napor in vibracijo, vsakič, ko se bi obrnil proti severu. Če imajo živali prirojen občutek za smer, zakaj ga ne bi imeli tudi vi? Sever lahko občuti zaradi elektronskega vsadka v prsih, ki se imenuje 'North Sense' ali občutek za sever. Elektronski vsadek vsebuje neke vrste kompas v obliki čipa, Bluetooth povezavo, na kožo pa je pritrjen z dvema titanovima palicama, podobno kot piercing. Osemintridesetletni Liviu je direktor podjetja, ki je vsadke izdelal.

Gre za prvi korak – to je v telo vgrajen navigacijski sistem - a upa, da bo stvari nadgradil vse do 'generacijskega zaslona'. »Hodimo po ulici in gledamo v telefon. Prišli bi radi do cilja a nimamo pojma, kaj se je medtem dogajalo okoli nas, ker smo ves čas strmeli na ekran na poti. Predstavljajte si, da bi lahko krmarili po svetu kot ptica in bi točno vedeli, kje smo se nahajali sleherni trenutek. To bi bila rešitev tudi za slepe in slabovidne,« meni Babitz.

Njegov izum je zelo nenavaden, a še bolj nenavadnega je izdelal 40-letni uradnik iz Utaha. V telesu ima mlinček, ki ekstremno spreminja telo. V prsih ima vgrajene magnete in dva komunikacijska polja (NFC), ki jih med drugim lahko programiramo za povezavo na spletne strani ali za odpiranje avtomobilskih vrat. V podlakti ima BT (bio-termo) čip, s katerim ves čas spremlja telesno temperaturo in implantante slušalk v ušesih.

33-letna Corina Ingram-Noehr, v Berlinu živeča organizatorka dogodkov, dnevno ostaja v vrhunski formi zaradi tehnologije, prehrane in več kot 20 različnih vitaminskih dodatkov. Poleg omare, ki je podobna lekarniški trgovini, ima tudi Power Plate, ki vibrira od 30 do 50-krat na sekundo, da bi bila njena vadba učinkovitejša. Medtem ko vibrira, uporablja infrardečo svetlobo, ki v koži pomagala tvoriti kolagen. Biohacking prevzame nadzor nad lastno biologijo in pomaga doseči zastavljene cilje, tudi zdravstvene.  

 

Povzeto po https://www.treehugger.com

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Podpora

Pogoji poslovanja
Načini plačila
Dostava
Vračilo izdelkov

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si