Ko pride do poškodb in krvavitev ...

Prebava se začne v ustih, zato je logično, da bakterije in mikrobi, ki živijo v ustni votlini, vplivajo na splošno zdravje in počutje. A ko ste prehlajeni, najbrž niti v sanjah ne pomislite, da bi poskrbeli za  ustno votlino in zdravje ustnega mikrobioma.

Usta so vrata v telo in imajo pomembno vlogo na to, kako se počutite. Verjeli ali ne, celotna ustna votlina je polna bakterij; povsod so: na zobeh, na dlesnih, jeziku, na mandljih in v sinusih. In če v ustni votlini nimate dovolj dobrih ustnih bakterij, s čimer bi ohranili zdravo ravnovesje mikrobov, lahko postane skrb za dobro počutje pravi izziv.

Za zdravje telesa je zato zelo pomembno, da razpolaga z obilico ustreznih probiotičnih sevov. Sevi so prva naravna zaščita imunskega sistema; s tem ko ščitijo vhod (ustno votlino), koristijo celemu telesu.

Tako sta na primer S. salivarius K12 in M18 dva zelo koristna probiotična seva, ki sta normalno prisotna v ustih zdravih posameznikov. Pravzaprav bakterije S. salivarius kolonizirajo v zgornjem dihalnem sistemu le nekaj ur po rojstvu in postanejo prva obramba našega telesa. Pomagajo nam, da se počutimo dobro v času dozorevanja imunskega sistema v zgodnjem otroštvu. Ta dva ključna seva prav tako tvorita močne protimikrobne molekule, imenovane BLIS (bakteriocinom podobne zaviralne snovi), ki se borijo proti patogenim bakterijam in tudi za življenjski prostor in hranila v ustni votlini.

Obilje dobrih bakterij v povezavi s to specializirano aktivnostjo BLIS podpira splošno mikrobno ravnovesje, močan imunski sistem, močne zobe in dlesni ter zdrav zgornji dihalni sistem. Na žalost večina od nas nima veliko teh dveh ključnih sevov bakterij, ki so prisotni v ustni votlini, razlogov pa je več: uporaba neustreznih higienskih izdelkov, na primer običajne ustne vode in zobne paste, namenjene odstranjevanju bakterij, do uživanja sladkih pijač, kajenja ali preprosto preskromne skrbi za ustno zdravje.

Dodatki za oralno zdravje in imunski sistem

Medtem ko lahko probiotike v telo vnesete s fermentirano hrano, je zelo težko dobiti ta dva pomembna probiotična seva: S. salivarius K12 in S. salivarius M18. Najboljša možnost je, da imate pri roki probiotik, ki je zasnovan prav posebej za vzdrževanje ustnega zdravja. Poleg tega, da koristi zobnemu in imunskemu sistemu, lahko odpravlja tudi slab zadah. Švicarski znanstveniki so poudarili, da S. salivarius K12 tvori protimikrobe, ki pomagajo zajeziti bakterije, ki povzročajo slab zadah. Če želite poskrbeti za zdravje ustne votline in imunski sistem ter osvežite dah, potem se lahko odločite za naravno probiotično dopolnilo, ki ga lahko preprosto žvečite. Imenuje se Hyperbiotics PRO-Dental, že za nekaj evrov pa ga lahko naročite preko spleta.

S sevi S. salivarius BLIS K12 in BLIS M18 boste pomagali ohranjati uspešno skupnost naravnih, močnih superjunakov v telesu in tako poskrbeli za čim boljše delovanje zgornjega dihalnega in imunskega sistema. V tem dopolnilu so tudi sevi Lactobacillus L. paracasei in L. reuteri, ki pomagajo odvračati vsiljivce, hkrati pa podpirajo zdravje ustne votline.

V telesu imamo kar 90 odstotkov več bakterijskih kot človeških celic, kar pomeni, da je nujno, da poskrbite za zdravje ustne votline, če se želite počutiti kar najbolje. Poleg tega obstaja ogromno presenetljivih in fascinantnih študij o neposredni povezavi med zdravjem ustne votline in zdravjem srca, ravnmi krvnega sladkorja, nosečnostjo, zdravjem kosti in sklepov ter imunsko funkcijo – in vsaka je na nek način povezana s slabim zdravjem ustne votline, ki je razlog za upad zdravja v drugih delih telesa. Če želite okrepiti ali ohraniti zdravje, ne pozabite, da se vitalni del imunskega zdravja dejansko začne v ustih.

 

https://www.hyperbiotics.com

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Podpora

Pogoji poslovanja
Načini plačila
Dostava
Vračilo izdelkov

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si