Ko pride do poškodb in krvavitev ...

Nikoli ni prezgodaj, da se začnemo zdravo prehranjevati. Ali je kdaj lahko prepozno? NI! To je izkušnja ameriških zdravnikov Nathana Pritikina, Deana Ornisha in Caldwella Esselsyna mlajšega. Sprejeli so bolnike z napredovano srčno boleznijo in jih dali na takšno dieto na rastlinski osnovi, kakršno uživajo ljudje v Aziji in Afriki, ki ne trpijo zaradi srčne bolezni. Upali so, da bo zdrava prehrana ustavila bolezen in preprečila njeno napredovanje. Toda namesto tega se je zgodilo nekaj čudežnega.

Tako piše v znanstveno preverjeni knjigi ameriškega zdravnika Kako ozdravimo s hrano/Odkrijte živila zoper bolezni, ki terjajo največ življenj! ameriškega zdravnika dr. Michaela Gregerja, od koder povzemamo članek.

Pojemanje bolezni

Srčna bolezen njihovih bolnikov je začela pojemati. Šlo jim je na bolje. Takoj ko so nehali uživati hrano, ki maši arterije, je lahko njihovo telo začelo raztapljati nekaj plaka, ki se je nakopičil. Arterije so se odprle brez zdravil ali operacije, v nekaterih primerih celo pri pacientih s trižilno koronarno boleznijo. To kaže, da se je njihovo telo že ves čas trudilo ozdraveti, a mu niso dali možnosti.

Telo se zdravi samo

Razkril vam bom tako imenovano 'najbolj varovano skrivnost v medicini': ob pravih pogojih se telo samo zdravi. Če se z nogo res močno udarite ob kavno mizico, bo vaša golen postala rdeča, otekla in boleča. Toda če jo pustite pri miru in dovolite, da telo opravi svojo čarovnijo, se bo sama zacelila. Toda kaj pa, če z nogo brcate v mizo vsak dan trikrat – recimo za zajtrk, kosilo in večerjo? Nikoli se ne bo zacelila.

Lahko bi šli k zdravniku in potožili, da vas boli. »Ni problema,« bi rekel in vzel recept, da vam predpiše sredstvo proti bolečinam. Šli bi domov, se še vedno trikrat na dan butnili ob mizo, toda zaradi protibolečinskih tablet bi se počutili veliko bolje. Hvala bogu za moderno medicino! To se zgodi, kadar ljudje jemljejo nitroglicerin proti bolečinam v prsih. Zdravilo lahko prinese ogromno olajšanje, vendar ne naredi ničesar, da bi zdravilo vzrok bolečin.

Telo želi biti zdravo

Vaše telo želi obnoviti zdravje, če mu to dovolite. Če pa ga kar naprej po trikrat na dan ranite, vsakič prekinete proces celjenja. Pomislite na kajenje in tveganje za pljučnega raka. Ena od najbolj osupljivih stvari, ki sem jih izvedel na medicinski fakulteti, je, da se približno petnajst let potem, ko nehate kaditi, vaše tveganje za pljučnega raka približa tistemu, ki ga imajo nekadilci. Vaša pljuča se lahko očistijo vsega tistega nakopičenega katrana in so nazadnje skoraj taka, kot da nikoli ne bi kadili.

Vaše telo želi biti zdravo. In vsak večer vašega kadilskega življenja, ko zaspite, se ta proces zdravljenja začne znova, dokler … bum! – naslednje jutro prižgete prvo cigareto. Tako kot si z vsakim dimom na novo ranite pljuča, lahko z vsakim ugrizom ranite svoje arterije. Lahko se odločite, da boste zmerni in se udarite z manjšim kladivom, toda zakaj bi se sploh tolkli? Lahko se odločite, da si boste nehali povzročati poškodbe, opustite stare navade in pustite telesu, da vas z naravnim procesom celjenja pripelje nazaj do zdravja.

dr. Michael Greger

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Podpora

Pogoji poslovanja
Načini plačila
Dostava
Vračilo izdelkov

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si