Ob odvečni teži, visokemu krvnemu tlaku, povečanemu sladkorju in še celi vrsti bolezni, od aken in glavobolov do multiple skleroze in raka, je vedno mogoče zaslediti znake zakisanosti telesa.

Stopnjo zakisanosti telesa (in s tem naše telesno zdravstveno stanje) natančno določa pH faktor v telesnih tekočinah. Pri zdravem organizmu je pH v krvi od 7,36 do 7,44. To razmerje vzdržuje pri življenju in v ravnovesju vse mikroorganizme in encime, ki omogočajo normalno delovanje telesa in imunskega sistema. S spremembo pH-ja v krvi pa se spremeni tudi njihova narava. Mikroorganizmi postanejo uničevalni, parazitski, celice mutirajo.

In kaj naj storimo?

Da ne bi bili zakisani, pijemo dovolj dobre vode. Dobra voda je »živa« voda in to najlaže dosežemo tako, da pod kozarec z vodo postavimo Polarix. Tistega srednje velikosti, ki je velik kot plačilna kartica, imamo lahko vedno pri sebi. Tudi kadar pijemo kavo, čaj ali kaj drugega, ga damo pod kozarec, skodelico … Takšno vodo seveda privoščimo tudi živalim in rastlinam. Morda še dodaten nasvet: ne pijmo gaziranih pijač in vodo pijmo le toplo!

Če že imamo težave, ki jih povzroča zakisanost (o teh natančno piše v prejšnji številki naše revije, str. 72) je najbolj pametno, da zakisanost tudi potrdimo. Sami si jo dokaj natančno izmerimo s prenosnim digitalnim pH-metrom. Primeren je za hitro merjenje vseh vrst tekočin (voda, urin, slina, napitki ...). Razpon merjenja pH je od 0 do 14.

Kaj pomeni pH?

Potential of Hydrogen pomeni stopnjo koncentracije vodikovih ionov v snovi ali v raztopini. Vrednost pH tako pomeni razmerje med pozitivno in negativno nabitimi ioni v telesni tekočini in jo lahko določimo na podlagi logaritmične lestvice od 0 do 14. Nizek, kislinski pH je od 0 do 7, visok, alkaličen pH pa je od 7 do14. pH točno 7,0 je nevtralen. Različni deli v telesu imajo različno idealen pH faktor. Najbolj natančen vpogled dobimo pri merjenju pH v krvi, sami pa si lahko pomagamo z meritvijo pH v urinu ali v slini.

pH v urinu

Stopnja pH v urinu nam lahko pove, kako naše telo presnavlja oziroma asimilira alkalne minerale kalcija, magnezija, kalija in natrija. To razmerje služi v telesu kot kontrola kislinske stopnje oziroma uravnoteženja pH. Ko postane naše telo preveč kislinsko, začne črpati te minerale iz vitalnih organov in kosti, da bi lahko nevtraliziralo in odstranilo kislino iz telesa. pH v urinu lahko niha od 6,0 do 6,4 zjutraj in od 6,4 do 7,0 zvečer.

pH v slini

Rezultat meritve pH v slini nam lahko pokaže tudi aktivnost prebavnih encimov v našem telesu, še posebno v jetrih in želodcu. pH mora biti med 6,4 in 6,8.

Če ugotovimo, da smo preveč zakisani, se moramo odločiti za pitje več vode. Če pa nam to ne gre od rok, pa tudi za takojšnjo pomoč: vzamemo AlkaLife kapljice. Z njimi vplivamo, da se telo razkisa, da se pH faktor giblje med vrednostma 7,36 in 7,44. Takšen je pH v krvi zdravega organizma, ki vzdržuje pri življenju in v ravnovesju vse mikroorganizme ter encime za normalno delovanje telesa in imunskega sistema. Kapljice nevtralizirajo neželeno kislost telesa in pomagajo organizmu, da se znebi zakisanih odpadnih presnovkov. AlkaLife kapljice tako zavirajo tudi staranje telesa. Dve kapljici kanemo v dva decilitra vode, pomešamo in spijemo v majhnih požirkih. Priporočamo najmanj 4 takšne kozarce vode dnevno.

 

Polarix, digitalni pH meter in AlkaLife kapljice lahko naročite na telefonski številki 051 635 735

 

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Podpora

Pogoji poslovanja
Načini plačila
Dostava
Vračilo izdelkov

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si