Eden od razlogov, zakaj ženske privlačijo moški, stari nad 60, je, da so ‘dobri’ v postelji. Švedska študija je pokazala, da posteljno zadovoljstvo po 65. letu narašča, pari pa so aktivni vse do 80 let.

Nekaj hranil igra ključno vlogo pri tem, da moški ostanejo v postelji v vrhunski formi. Če jih uživajo redno, ljubezensko življenje dokazano zacveti, saj se poveča:

  • posteljna aktivnost
  • seksualna energija
  • seksualno zadovoljstvo

cink: čebula in česen pomagata, da nastane večja količina boljše sperma. Obe živili vplivata na dvig testosterona. Hkrati vsebujeta veliko flavonoidov, ki ščitijo spermije pred poškodbami. Veliko cinka vsebujeta tudi domača govedina in fižol.

vitamin D: losos, tuna in skuša so bogati z vitaminom D in močno pripomorejo k dvigu testosterona.

magnezij: ta mineral prepreči, da se beljakovine vežejo na testosteron. Rezultat? Več uporabnih spermijev. Špinača, mandlji, indijski oreščki in arašidi so dober vir magnezija.

Ob tem je treba …

reči NE pivu … le 5 dni traja, da pade raven testosterona in le nekaj stekleničk piva je potrebnih za to. Pivci piva imajo dokazano manjša moda, manj las in brade ter višjo raven estrogena.

redno telovaditi … kardio vadba je koristna, čeprav sama po sebi ne dvigne testosterona. Dvigne namreč potrebo po zaužitju beljakovin, ki pomagajo dvigniti testosteron.

izogibati se hrani iz plastičnih posodic: v nekaterih vrstah plastike, pločevinkah in drugih vrstah embalaže se nahaja Bisfenol A (BPA), kemikalija, ki ‘zmeša’ hormone. Če jo moški redno dobiva v telo, mu po pol leta močno pade raven testosterona.

In nenazadnje, treba je dvigniti raven L-karnitina, naravne aminokisline, ki po 55. letu sicer upada.