Po nekaterih ocenah ima kar do 80 odstotkov ljudi v telesu premalo te rudnine, ki je ključna za delovanje vsaj okoli 350 (morda celo 700) različnih encimov v človeškem telesu. Torej pomaga zanetiti ravno toliko različnih biokemičnih reakcij.

Magnezij ima raznoliko vlogo in njegovo pomanjkanje lahko vpliva na vse dejavnike življenja. Magnezij ni čudežen ali vsemogočen, tudi ni zdravilo za vse bolezni, ki nas pestijo. Vpliva pa na številne procese in enostavno je preveriti, ali je za naše težave krivo pomanjkanje magnezija. Morda jih lahko odpravimo ali olajšamo zgolj z enostavnim ukrepom, kot je skrb za ustrezno preskrbljenost z magnezijem.

Prehranski magnezij je ključen za vsa tkiva, v katerih poteka bodisi električna bodisi mehanska dejavnost. Globoko je vpleten v energijsko proizvodnjo, privzem kisika, delovanje živčevja, elektrolitsko ravnovesje, presnovo glukoze in mišično dejavnost, vključno z dejavnostjo naše najpomembnejše mišice - srca.

Sodeluje pri dejavnosti najmanj 350 encimov

nepogrešljiv je za nastajanje celične energije

prispeva k izgradnji kosti, zob in nohtov

potreben je pri tvorbi DNK in RNK

potreben je za nastanek antioksidanta glutationa

uravnava delovanje živčevja in mišičja

deluje proti zaprtosti in zgagi

deluje protistresno

deluje protivnetno pospešuje regeneracijo jeter

...

 

Več o tem koliko in kje ga imamo, kaj dela, koliko ga potrebujemo, kdo ga potrebuje najbolj preberimo v tejle knjigi: http://www.misteriji.si/art/0/Komplet_MAGNEZIJ