Organski jabolčni kis je narejen iz hranljivih, ekološko pridelanih jabolk. Vsebuje veliko koristnih sestavin, saj ni pasteriziran. Nastaja s pomočjo dveh fermentacijskih procesov, pri katerih nastajajo encimi in za življenje potrebne hranilne snovi.

Koristi organskega jabolčnega kisa

  • 1 žlica jabolčnega kisa, zmešana s 4 žlicami čiste vode po obroku je naravno sredstvo proti zgagi; nadomesti zdravila proti zgagi.
  • izboljša gibanje črevesja in pomaga odstraniti strupe iz le-tega.
  • pomaga čistiti kožo in odpravlja kožne madeže.
  • pomaga pri bolečinah v sklepih in togosti.
  • razgrajuje maščobe, ki jih telo uporabi, namesto da jih shrani.
  • zmanjšuje ravni sladkorja v krvi.
  • dober tudi za hišne ljubljenčke: odganja bolhe, dlako pa naredi zdravo in sijočo. 

Kaj zdravilnega vsebuje?

  • kalij – pomaga v boju proti krhkim zobem, izpadanju las in izcedku iz nosu.
  • pektin – pomaga uravnavati krvni tlak in zmanjša slab holesterol.
  • jabolčna kislina – je učinkovita proti virusom, bakterijam in glivam.
  • kalcij – podpira močne kosti in zobe.
  • pepel – ima alkalne lastnosti, ki pomagajo telesu ohraniti ustrezne pH ravni.
  • ocetna kislina – zdi se, da ta kislina upočasni prebavo škroba, ki lahko pomaga znižati porast glukoze, ki se pogosto pojavi po obroku.

Razlike med prečiščenim in organskim jabolčnim kisom

Prečiščen kis nima nikakršne koristi v primerjavi z organskim jabolčnim kisom. Z obdelavo in destilacijo mu je bilo odvzeto vse koristno. Škodi zdravju, saj je mrtev, ne živ. Samo organski kis je tisti, ki koristi zdravju, saj vsebuje živa hranila in bakterije.

Kako užijem organski jabolčni kis?

Mešan z drugimi zdravimi sestavinami, na primer z organskim medom, ima lahko kis številne koristi za zdravje. Mešan z medom je energijska pijača, ki ‘življenje vrača’. 

Zmešajmo:

  • 2 žlici organskega jabolčnega kisa
  • pol litra prečiščene vode
  • organski med ali agavin nektar po okusu