Bogata z antioksidanti, preprečuje raka, sladkorno bolezen in celo prehlad. Superhrana, ki jo lahko uporabljamo za vse, za nego telesa in čiščenje kovin.

Zdravje & telo 

  1. Odganja insekte. Žuželke in druge insekte preprosto odženemo tako, da čebulo podrgnemo po koži.
  2. Pomirja pike insektov in žuželk. Če čebulo vtremo na mestu pika, ublažimo srbenje in bolečino.
  3. Pomiri vneto grlo. Čebulni čaj je odlično sredstvo za pomirjanje grla. Zavrimo vodo s čebulnimi olupki (približno pol skodelice čebulnih olupkov v skodelici vode). Ko zavre, odstranimo čebulo in spijemo. 4. Namesto dišeče soli. Kadar smo izčrpani in če imamo vrtoglavico, je čebula odličen pripomoček. Čebula je namreč naravno zdravilo, ki ga lahko uporabimo namesto soli. 5. Lajša bolečino pri opeklinah. Drgnjenje čebule na mestu opekline pomirja bolečine. 6. Odstranjuje trske. Imamo v telesu trsko, ki noče ven? Poskusimo jo odstraniti s čebulo. Držimo obkladek eno uro, nato odstranimo čebulo.

Dom

  1. Čisti kovino. Narežimo čebulo in jo zdrobimo. Dodajmo vodo in jo s krpo nanesimo na kovino. Zdrgnimo do čistega.
  2. Znebimo se vonja po barvi. Enako kot pri kovini, mešanica čebule in vode pomaga tudi, ko želimo odstraniti nezdrave vonjave barv in lakov.
  3. Čisti gobice. Čebula je običajno pakirana v mrežicah. Mrežica je odlično orodje za čiščenje gobic. Čebulo narežimo na majhne koščke, jo dajmo nazaj v mrežo in podrgnimo gobice za umivanje.
  4. Čisti žar. Nasekljajmo čebulo na pol in vklopimo žar. Čebulo napičimo na vilice in podrgnimo po žaru. Drgnimo do čistega (do sijaja).
  5. Naredimo barvo. Čebulni olupki dajejo lepo bravo. Olupke dajmo v najlonske nogavice in v loncu kuhamo približno 20 minut.

Kuhinja

  1. Naredimo prismojen riž ponovno uporaben. Ne zavrzimo riža, ki se je rahlo prismodil. Polovico čebule položimo na riž. Nase bo prevzela vonj po zažganem.
  2. Ohranimo avokado. Zaščitimo avokado, preden porjavi. Zavijmo ga v plastično neprodušno posodo z rdečo čebulo. V posodo najprej položimo plast čebule, odstranimo olupek avokada in nato položimo nanjo avokado.