Težke kovine so med hujšimi zastrupljevalci. V telesu se kopičijo. Odstranimo jih s kelacijo, z učinkovito medicinsko metodo; ta nam hkrati zmanjša obloge na žilah in ne tako redko prepreči operacijo srca.

Naše telo zastrupljamo s hrano, zrakom in vodo. Obremenjeni so vsi elementi: zemlja, zrak in voda. Element zrak pa je okužen še z elektromagnetnim sevanjem oziroma elektrosmogom.

V telesu se nam nabira bolj ali manj škodljivih štiristo do osemsto kemičnih snovi. Najprej zaidejo v vezivno tkivo, ki je vezni člen med krvnimi žilami oziroma ožiljem in med celicami. Vezivno tkivo oskrbuje celice v vsemi hranili in učinkovinami. Veliko strupov se odlaga in kopiči v maščobnih in živčnih celicah, mnogi med njimi končajo v jetrih in ledvicah. Po znanstvenih ocenah kar 75 do 95 odstotkov vseh rakavih obolenj izzovejo ali poslabšajo strupi iz okolja. Botrujejo pa tudi drugim boleznim.

Težke kovine iz okolja, na primer aluminij, arzen, baker, nikelj in amalgam, vplivajo tudi na duševnost, zameglijo delovanje možganov in celo spreminjajo človekovo osebnost.

Kelacija

Najbolj učinkovita metoda za »izpiranje« težkih kovin in drugih strupov iz telesa je kelacija. Poleg tega izredno očisti tudi žile. Več o njej se poučimo v knjigi ameriškega zdravnika dr. Elmerja M. Crantona Ubranite svoje žile – Izognimo se kirurškemu obvodu, upočasnimo si staranje in izboljšajmo kakovost svojega življenja (www.misteriji.si; 19,90 €).

Kelacija je medicinska metoda zdravljenja, zagotovo ena od najbolj revolucionarnih, ki izboljša presnovne procese in krvni obtok v telesu tako, da iz telesa odstrani strupene kovinske ione. Med kelacijo telo po kapljicah dobiva v žile etilendiamintetraocetno kislino (EDTA).

Kelacija v Sloveniji

V Sloveniji kelacijo izvaja mag. Vesna Barovič, dr. med., anesteziologinja, ki je s kelacijo začela pred štirimi leti, potem ko je opravila dveletno izobraževanje v Bostonu v ZDA. Za kelacijo pri njej se naročimo po telefonu na 051/620 199.

V žilo, če presodi, da je poseg upravičen, dobimo infuzijo kelatorja in magnezijevega sulfata. Ena kelacija traja približno poldrugo uro.

»V Sloveniji je v ljudeh preveč svinca, živega srebra, problem je azbest, kadmij, arzen, aluminij,« pravi dr. Vesna Barovič. Pojasnjuje, da je navadno potrebnih začetnih deset kelacij. Ena kelacija stane 70 evrov. Opravimo jo enkrat na teden ali enkrat na štirinajst dni. Vmes si telo odpočije. Prvi pregled, vključno z ultrazvočnim merjenjem oblog na vratnih žilah in na srčnih zaklopkah, stane 50 evrov. Ko opravimo teh osnovnih deset kelacij, nato vsako leto vzdržujemo zdravje z eno, dvema, morda tremi kelacijami na leto. Iz telesa tako odstranimo, kar se je v minulem obdobju spet nabralo.

Rezultati kelacije so boljša zmogljivost srca in bolj pretočne žile, upočasnjeno staranje celic in izboljšanje bolezenskih znakov. Dr. Vesna Barovičeva izboljšanje spremlja z ultrazvokom žil.

Ana Švigelj