Niti dva penisa nista enaka. A moške ne skrbi toliko, kako njihov izgleda, ampak kakšne mere ima. Skrbi jih, ali imajo dovolj dolg penis. Nihče pa ne razmišlja, če nima morebiti predolgega, pravi dr. Dudley Seth Danoff, urolog, ki je bil v svoji tridesetletni poklicni karieri vedno znova presenečen, kako malo povprečni odrasli moški in ženske vemo o penisu.

Moško obsedenost z njegovo dolžino ponazarja naslednja šala. Moški je igral golf. Žogico je premočno udaril in zaneslo jo je v bližnje grmovje. Ko je iskal žogico, je v gozdu naletel na dvoje nog, ki so bingljale iz grmičevja. Zaslišal je slaboten glasek, ki ga je prosil za pomoč. Noge je potegnil iz grmovja in pred njim je stal škrat. V zahvalo za rešitev mu je ponudil, da mu izpolni željo. Moški je rekel, da si želi tako dolg penis, kot mu ga le lahko naredi. Škrat mu izpolni željo. Njegov penis je postal tako velik, da je pogledal izpod hlač in se ugnezdil šele v nogavicah. A to bi znalo biti na dolgi rok zelo nadležno pri hoji in v vsakdanjem življenju. Ko je šel moški naslednjič igrati golf, je spet srečal škrata in ta ga je povprašal, kako je kaj. Potožil mu je o svoji »dolgi« težavi in škrat mu je iz usmiljenja ponudil izpolnitev še ene želje. Bržkone je bil prepričan, da bo moški hotel nazaj svojo običajno velikost penisa. A moški ga je brez oklevanja prosil: Ali bi mi lahko, prosim, podaljšal moje noge za 15 centimetrov?

Vsaka velikost je ustrezna!

Ta šala pove vse o moški obsedenosti z dolžino penisa. Mit, da le velikost šteje, je ena največjih zablod. V resnici pa ustreza vsaka velikost penisa! Noben penis ni premajhen! Razlika v velikosti penisov je taka kot razlika pri velikosti rok, prstov ali nosu. Dolžina znaša med štirimi in dvajsetimi centimetri, izjemno dolžino pa imajo le redki. Povprečna dolžina penisa je v sproščenem, normalnem stanju približno deset centimetrov. Večina moških ne odstopa od te dolžine za več kot nekaj centimetrov navzgor ali navzdol. Debelina penisa pa ne variira tako veliko; v sproščenem stanju meri od dva in pol do štiri centimetre.

Višji moški ima daljšega od majhnega moškega, tako kot ima ta verjetno tudi daljše roke in noge. A razlika v dolžini penisa je v tem primeru lastniku precej bolj pomembna, kot pa razlika v dolžini nog in rok. Lahko bi rekli močno precenjena, čeprav ima višji moški morda le en do dva centimetra daljšega, številko noge pa ima namesto 39, kar 46. Toda ni nujno, da imajo majhni moški tudi majhen penis, lahko imajo daljšega kot košarkaši. Ker je dolžina moškim tako pomembna, bomo o njej kakšno rekli še naslednjič.

Eva Majnik