Ko imamo bakterijsko infekcijo, običajno ne pomislimo, da bi nam koristila zelišča. Kar štiri so taka, ki učinkovito zdravijo okužbe.

Česen
Česen je znan po svojih daljnosežnih antibakterijskih učinkih. V eni od študij so raziskovalci ocenjevali učinkovitost česnove juhe in njene sposobnosti za boj proti okužbi z bakterijo E. coli. Ugotovili so, da lahko z višjimi odmerki česna učinkovito ubijemo to bakterijo.

Kamilica
Nemška nevladna organizacija je odobrila kamilico kot učinkovito sredstvo za nego kože, saj da zmanjšuje otekline in je uspešna v boju proti bakterijam. Kamilični čaj učinkovito lajša želodčne težave. Ekstrakt kamilice je učinkovit v boju proti mikrobom oziroma proti glivici Candida albicans in bakteriji Enterococcus faecalis. Kamilični čaj pomaga zdraviti zobne abscese in vnete dlesni.

Ingver
Ingver je učinkovit proti bakterijam in virusom, včasih celo, ko antibiotična zdravila ne delujejo. Ingver dokazano zavira razmnoževanje bakterij.

Origano
Origano je močan antiseptik, znan po svojih sestavinah, carvacrolu (eteričnem olju origana) in rožmarinski kislini. Za razliko od antibiotikov, ki delujejo le na škodljive bakterije, ti sestavini v origanu delujeta proti bakterijam, virusom, glivam in celo parazitom. Raziskave v reviji Microbial Ecology in Health and Disease so prikazale, kako učinkovit je origano proti bakterijama Klebsiella oxytoca in Klebsiella pneumonia (te bakterije lahko napadejo kožo, grlo, prebavila, sečila in zlasti pljuča).

Zelišča lahko uporabljamo za pripravo čajev, juh, pripravimo tinkture ali kapsule. Čaj pripravimo tako, da žličko zelišč vmešamo v vročo vodo. Skuhamo ga trikrat dnevno. Če imamo raje tinkture, vzamemo trideset kapljic trikrat na dan.

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Podpora

Pogoji poslovanja
Načini plačila
Dostava
Vračilo izdelkov

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si