Alzheimerjeva bolezen pomeni, da človek izgubi svojo identiteto, postane zmeden in zapade v vegetativno stanje zaradi kopičenja lepljivih senilnih plakov in vozličev v možganih. Pod mikroskopom so ti plaki kot skorjaste rjave grudice, ki prekinjajo komunikacijo med živčnimi celicami, medtem ko so vozliči kot tanke, neukrotljive štrene vrvi, ki divje poganjajo znotraj živčnih celic. Najbolj hud učinek je postopna izguba zavedanja sebe, kjer prizadeti postane komaj kaj več kot rastlina.

Vsem, ki želijo preprečiti zgodnje znake Alzheimerjeve bolezni, dr. Richard Lippman, nominiranec za Nobelovo nagrado za medicino, v knjigi Ostani pri 40-tih: brez diet ali naporne vadbe (www.misteriji.si, 19,90 €) med drugim priporoča dva do tri grame kurkume na dan. Kurkuma je začimbni prašek rumene barve, sestavni del v mešanicah začimb, kot je kari. Imunskim celicam pomaga očistiti plake v možganih.

Glavna učinkovina kurkume je kurkumin, izredno močna naravna varovalna snov za varovanje možganov pred degenerativnimi boleznimi ter za ohranjanje kognitivnih sposobnosti, pa tudi za varovanje pred želodčnim rakom, ki ga med drugim povzroča okužba z bakterijo Helicobacter pylori.

LIPOSOMSKI KURKUMIN

Najbolj učinkovit je kurkumin v liposomski obliki. Liposomski kurkumin kar štiridesetkrat učinkoviteje vstopi v telo kot običajni kurkumin (v prahu ali v prahu v kapsulah), v telesu pa ostane več ur v visoki koncentraciji. Pri liposomskem kurkuminu je kurkumin zaprt v liposome. Liposomi so maščobni mehurčki z dvoslojno membrano, tako kot naše celice, zato je vsrkavanje učinkovitejše in boljše.

Težava pri začimbni kurkumi je, da jo telo slabo vsrkava in jo zelo hitro, že v dveh urah, izloči. V eni uri ga telo največ vsrka, takoj za tem pa ga v telesu skoraj ni mogoče zaznati. To velja tako za začimbno kurkumo, kot za kurkumo v kapsulah. Kapsule se morda malo bolje vsrkavajo, ker navadno vsebujejo še črni poper, ki izboljša vsrkavanje, a tega telo prav tako hitro izloči.

Dnevni odmerek liposomskega kurkumina (www.misteriji.si, Liposomal Curcumin, 48,20 €) je ena do dve žlički (5 ml), s hrano ali brez. Lahko ga mešamo z vodo ali sokom.

 

 

 

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Podpora

Pogoji poslovanja
Načini plačila
Dostava
Vračilo izdelkov

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si