»Uleži se, pa mir dej, lepo se sprosti. Umiiiiri se.« Moj strah pred bolečino ali žgečkanjem je na tak način pri prvem obisku refleksne masaže želel zaobiti morda najboljši terapevt v Ljubljani, Alojzij Škrjanec z Iga. Tako mislim, potem ko sem se na lastnih očeh in telesu prepričala, kako zelo mi je pomagal z zgolj dvema terapijama.

Strah pred bolečino je bil močnejši in pri prvi se je kar nekaj časa bolj ali manj neuspešno trudil, da bi me pomiril in da sva sploh lahko sploh začela. »Draga punca, spremeniti bo potrebno prepričanja. Prepričanja, da si elegantna, vitka, da si zaželena, še bolj delaj v tej smeri. Pozabi, da te boli, da te žgečka, da je nekaj narobe. Tisto, čemur posvečaš pozornost, raste, to si zapomni.« je bil vztrajen.

Če sem se na začetku še zvijala od bolečin in od žgečkanja hkrati, pa me je ukrotil, še preden sem se uspela zavedati. Kot je obrazložil, s pomočjo metamorfne tehnike. »S tem stimuliram simpatikus in parasimpatikus. Ne eni strani stimuliram tvojo izvorno celico, tvoj DNK, tvojo dušo, na drugi strani pa sedanjost, to je tebe, od rojstva naprej.« Z nežnimi gibi na začetku, ki so postajali vse močnejši in hitrejši, sem nekako dobivala zaupanje vanj in občutila vse manj bolečine. Tu in tam pa je bilo, ker me je res zabolelo, še vedno slišati: »»Sprosti se, stara, sprosti se, ne nori. Vidiš, že močneje pritiskam in je bolje. Zaplavaj z glasbo, dihaj, sprosti se. Zakaj paničariš?«

Očitno nisem tako zdrava, kot sem mislila, da sem. Čeprav pazim na prehrano, se dosti gibam in pazim na misli, pa so sledovi stresa v telesu kljub vsemu pustili sledi. »Imaš kandido, povešeno črevesje, jetra imaš polna, pljuča so čudna, ledvice imajo polno peska. Zvečer boš en teden jedla grenivko in žlico konopljinega olja, pa bo. Pesek v ledvicah bova odpravila, sicer boš v roku dveh let dobila ledvične kamne. Ramena so rahlo kalcinirana. Limfa je čisto zadelana. Edino kar je čisto, je maternica. Cel kup otrok lahko še imaš.« Vsaj ena vesela novica, sem si mislila. In ko sem mislila, da sva po uri že končala, je, odločen, da me spravi v red, dodal še: »Sedaj se sleci in uleži še na blazino. Da ti naredim še shiatsu. Da se boš zjokala na polno. Tu šele boš trpela.« Če sem preživela refleksno masažo stopal, bom še shiatsu, sem si mislila. Res se ni bilo enostavno zvijati v vse smeri in čeprav je bilo videti, da res trpim, saj so pokale prav vse kosti, se je raztezanje telesa z njegovo pomočjo v naslednjih dnevih izkazalo kot nadvse učinkovito.

Čeprav sem po refleksni masaži stopal še nekaj dni občutila sleherno koščico na prstih, sem vendarle čutila, da ga moram obiskati še enkrat. Terapiji sem ponovila v roku enega tedna. Pri drugi me je manj bolelo in tudi rezultati prve so bili že vidni. Pesek iz ledvic sva skoraj povsem očistila, limfa ni bila več zamašena.

Kar nekaj dni je trajalo, da sem prišla k sebi. Po terapiji sem imela hude glavobole, da ne omenjam utrujenosti in žeje, a se je splačalo.

Stopalo je na kvadratni centimeter najbolj oživčen prostor, raziskave po svetu pa dokazujejo, da je refleksologija ena od najbolj učinkovitih terapij za reševanje kateregakoli zdravstvenega stanja. Refleksologi z dotiki prstov na določene točke na podplatu odpravijo blokade energetskega polja in stimulirajo življenjsko silo. Z manipulacijo točk na podplatih odpravljajo stres in bolečine. Pritisk v stopala pošlje signale, ki "uravnotežijo" živčni sistem ali sproščajo endorfine, ki zmanjšujejo stres in bolečino.

Če se želite sami prepričati o učinkovitosti terapije, pokličite na 051 213 413 in ga obiščite na naslovu Klada 12, 1292 Ig. Če je pomagal meni, bo tudi vam.

Nadvse hvaležna bralka.

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Podpora

Pogoji poslovanja
Načini plačila
Dostava
Vračilo izdelkov

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si