Lesene igrače za otroke

Lesene igrače so vse bolj priljubljene, takšen je trend in vsi smo mu hvaležni. Tako starši otrokom ponudijo igrače iz naravnih materialov in s tem poskrbijo za zdravje ter še za ohranjanje okolja. Lesene igrače so lahko za malčke, predšolske otroke in pa tudi za dojenčke. Da, tudi za dojenčke. Še nekaj časa je veljalo mnenje, da se mora dojenček igrati z mehkimi igračami, ampak se tudi to spreminja, saj obstajajo na trgu tudi kvalitetne lesene igrače za dojenčke.

Lesene igrače spodbujajo

V današnjem času otroci hitreje dojemajo stvari in možno je, da prav zaradi igrač, ki jih je na izbiro res veliko. Prednost lesa je, da so lesene igrače za otroke tople in prijetne na otip, zaradi topline naravnih materialov imajo lesene igrače tudi bolj radi.

Igrače za otroke niso več samo igrače, ampak tudi pomagajo za hitrejši fizični in mentalni razvoj. Didaktične in miselne igrače bodo vašega malčka spodbujale k hitrejšemu razvoju motoričnih sposobnosti, hitrejšemu razmišljanju, razvoju prostorske predstave, logičnem sklepanju in kombinatoriki.

Lesene igrače so varne

Ljudje se želimo vedno več "vračati k naravi" in temu prilagajamo svoj življenjski slog, pri otrocih pa si še bolj želimo, da bi živeli naravno in torej tudi zdravo. Lesene igrače za otroke so naravne in "eko" igrače, saj je les naraven material, pa tudi pri njegovi obdelavi se skrbi, da je ta okolju in zdravju prijazna – uporablja se torej barve in lake, ki ne škodujejo otroku.

Kakšne lesene je možno kupiti?

Spletna trgovina Vlakec.si ima veliko in pestro ponudbo lesenih igrač: vozički za hojo, glasbila, lesene sestavljanke, vlakce, gugalnike, poganjalce, družabne igre, lesene kuhinje. Iz lesa je možno izdelati že vse možne igrače, s katerimi se otroci zamotijo za ure in ure, se zabavajo in se hkrati tudi naučijo marsičesa novega.

Kako izbrati pravo igračo za otroka?

Ko kupujete lesene igrače je treba biti pozoren, da so primerne otrokovi starosti in ne bo zanj prezahtevna, da bi jo uporabljal (na embalaži mora biti označeno za katero starost je primerna igrača). Prav tako pa je treba poznati otrokove interese kot želje, saj se tako otrok ne bo igrače prehitro naveličal.

Napisal: Primož Vrabič