Potrebujemo:

 

1 rdečo čebula

1 strok česna

100 g kuhane čičerike

1 rdečo paprika

liste svežega peteršilja

začimbe: kurkumo, rdečo papriko

120 g ovsenih kosmičev

ščepec soli

 

Sestavine postopno dodajamo in jih pretlačimo s paličnim mešalnikom. Najprej olupimo čebulo in česen, ju drobno narežemo in damo v posodo h kuhani čičeriki. Dodamo še papriko, narezano na kocke, sesekljane sveže liste peteršilja, kurkumo, rdečo papriko v prahu, sol in ovsene kosmiče. Gostoto in lepljivost uravnavamo z vodo, v kateri se je kuhala čičerika. Zmešamo s paličnim mešalnikom.  Ko sestavine pretlačimo, polpete oblikujemo z žlico ali roko in jih položimo na peki papir v pekač. Pečemo jih na 180 stopinj okoli pol ure.

 

 

 

 

 

Potrebujemo:

2 žlici visokokakovostnega olja ali olje riževih otrobov

3 male posušene pekoče paprike, prepolovljene

4 skodelice narezane zelene (na 4-centimetrske koščke)

nekaj kapljic sezamovega olja

 

Zagrejemo olje v voku pri visoki vročini in v njem najprej prepražimo posušeno pekočo papriko. Dodamo narezano zeleno in premešamo, pražimo še minuto. Potresemo s sezamom in postrežemo toplo, pri sobni temperaturi.

 

 

 

 

 

Slika je simbolična