Potrebujemo:

2 skodelici kuhanega brstičnega ohrovta

šalotko (drobno nasekljano)

svež koriander

2 paradižnika (narezana)

1 avokado (narezan)

 

Za omako:

¼ skodelice oljčnega olja

½ limone

½ limete

1 žlico jabolčnega kisa

¼ žličke soli

 

Pripravljene sestavine zmešamo v posodi in prelijemo z omako.

 

Slika je simbolična.

 

Potrebujemo:

1 čajno žlico kokosovega olja
2 fileja lososa brez kože
vrečko špinače
2 jušni žlici sladke smetane za kuhanje (zmanjšana vsebnost maščob)
sok ½ limone
1 čajno žlico odcejenih kaper
2 jušni žlici nasekljanega peteršilja
limonine rezine (za postrežbo)

 

V ponvi segrejmo olje, začinimo lososa na obeh straneh in ga 4 minute z obeh strani ocvrimo, dokler ne porumeni. Položimo ga na krožnik in medtem skuhamo še špinačo. V vrelo vodo damo liste in jih minuto ali dve vremo, nato pa odcedimo in ponudimo k lososu. Segrejmo sladko smetano za kuhanje, dodajmo limonin sok, kapre in peteršilj in prelijmo čez lososa. Po želji okrasimo z limoninimi rezinami.

 

Potrebujemo:

8 piščančjih beder s kožo
košer sol (za mehčanje mesa)
sveže mlet črn poper
1/4 skodelice fino naribanega parmezana (dodatno ob postrežbi)
3 čajne žličke svežega limoninega soka
2 čajni žlički ekstra deviškega oljčnega olja
4 stroke česna, sesekljanega

6 skodelic rukole
1 paradižnik, prepolovljen

nekaj sardonov/pasto iz sardonov

 

Skuhajmo piščanca, ki ga prej posolimo in popopramo. Ko je kuhan, ga odcedimo in na hitro popečemo z vseh strani. Pustimo v kosu ali narežemo na rezine. Medtem v posodi zmešamo parmezan, limonin sok, olje, česen, sardone ter sol in poper. Dodajmo rukolo in paradižnik ter premešajmo. Postrezimo k piščancu. Po želji posujemo s parmezanom.