Potrebujemo:

skodelico tune, odcejene
2 skodelici zelenega ali rdečega zelja ali 1/4 male glave zelja

1/4 skodelice drobnjaka
1 žlico majoneze (po želji)
3 žlice grškega jogurta
sol in črni poper

Tuno pretlačimo z vilicami in jo premešajmo z narezanim zeljem. Vmešajmo drobnjak, majonezo in jogurt. Po okusu dodajmo sol in poper. Pojejmo takoj. Na hladnem sicer solata zdrži do dva dni.

 

Slika je simbolična

Potrebujemo:

 

1 glavo zelja, narezanega na koščke
1/2 skodelice olja oljne repice
1 žlico asafetide
1,5 žlico gorčičnih semen

1,5 skodelice navadnega jogurta
1 žlico soli
1 žlico kumine
1 žličko kurkume
1 žlico koriandra

 

Sesekljane koščke zelja položimo v cedilo in dobro sperimo. Pustimo, da se osuši. Minuto segrevajmo olje v veliki ponvi na srednje veliki temperaturi. Dodajmo asafetido in gorčična semena in izklopimo temperaturo. Po petih minutah vmešajmo jogurt ter minuto neprekinjeno mešajmo. Dodajmo sol, kumino, kurkumo in koriander. Dodamo zelje in dobro premešajmo. Na srednjem ognju in ob stalnem mešanju pražimo še 5 minut.

 

 

Potrebujemo:

 

slanino
2 skodelici zelenega ali rdečega zelja ali 1/4 male glave zelja

1/4 skodeo majoneze
3 žlice grškega jogurta
sol in črni poper

Preaženo slanino premešajmo z narezanim zeljem. Vmešajmo drobnjak, majonezo in jogurt. Po okusu dodajmo sol in poper. Pojejmo takoj. Na hladnem sicer solata zdrži do dva dni.

 

 

 

       Potrebujemo:

  • 2 jajci
  • 1 dcl mleka
  • 1 dcl sončničnega olja
  • 200 gramov moke
  • 1 pecilni prašek
  • 1 rdečo papriko
  • 1 zeleno papriko
  • 1 rumeno papriko
  • 200 gramov belega sira (feta)
  • 50 gramov črnih oliv
  • ½ žličke popra
  • malo soli

 

Pripravimo:

Papriko in sir razrežemo na koščke. Jajca penasto vmešamo, dodamo olje in mleko in še stepamo. Moko zmešamo s pecilnim praškom, dodamo masi in zmešamo. Postopno dodajamo vsako vrsto paprike ter sproti mešamo. Na koncu dodamo sir in olive. Pekač namastimo z maslom in posujemo z moko. Pečemo 40 minut pri temperaturi 180 °C. Kruh je najboljši, če je še topel.

 

(Iz knjige Dobrote iz naše kuhinje)


 

 

Potrebujemo:

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 nasekljano čebulo
  • 1 narezan por (beli del)
  • 1 zdrobljen strok česna
  • 1/2 čajne žličke koriandra
  • 1 čajna žlička mlete kumine
  • 1/2 čajne žličke sveže naribanega muškatnega oreščka
  • 1 kg olupljene buče, narezane na koščke
  • 1 velik krompir, narezan na koščke
  • 1 l čiste zelenjavne ali piščančje juhe
  • 1/2 skodelice (125 ml) smetane

 

Počasi segrejmo olje v veliki ponvi. Dodajmo čebulo in por in kuhajmo 2–3 minute, dokler ne postekleni. Dodamo česen in začimbe ter mešajmo 30 sekund. Dodajmo bučo, krompir in juho ter zavrimo. Zmanjšajmo ogenj in pokrijmo za pol ure. Pustimo, da se ohladi, nato zmiksajmo. Dodajmo smetano in počasi segrevajmo. Po želji dodajmo malo več muškatnega oreščka in ostalih začimb.

 


 

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Podpora

Pogoji poslovanja
Načini plačila
Dostava
Vračilo izdelkov

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si