Potrebujemo:

1 liter vode, 3 žličke olja, 5 strokov česna, lovorjev list, 3 liste žajblja, 3 krompirje (zrezane na koščke), 3 pesti praženih kruhovih kock, sol po potrebi.

 

Lotimo se dela:

V soljeni vodi skuhamo krompir, dodamo sesekljan česen, lovor, žajbelj, olje in krompir. Kuhamo, dokler se krompir ne skuha. Juho nalijemo v posodice in po želji dodamo pražene kruhove kocke ali v juho vmešamo malo brokolija.


 

Potrebujemo:

4 čajne žličke nesoljenega masla

5 tanko narezanih majhnih stebel zelenega česna

3 stroke drobno sesekljanega česna

košer sol za okus

1/2 skodelice svežega ali zamrznjenega zelenega graha

2 majhni oprani, na koščke narezani glavi solate

sveže mlet črni poper po okusu

Segrejmo maslo v ponvi na srednjo temperaturo. Dodajmo česen, začinimo s soljo. Dodajmo grah in ga pražimo do svetlo-rjavega. Preostalo maslo zmešamo s solato, ki ji dodamo žlico vode. Prepražen grah polijemo čez solato.

 

 

 

    

Potrebujemo:

fileje trske brez kože
1 žlico gorčičnih semen, rahlo zdrobljenih
4 čajne žličke nesoljenega masla
2 drobno sesekljani šalotki
4 skodelice svežega ali odmrznjenega graha
košer sol in sveže mlet črni poper, po okusu
2 čajni žlički oljčnega olja
grobo sesekljan koper za okras

Trsko enakomerno premažemo z gorčičnimi semeni in mariniramo v hladilniku dve uri. Medtem stopimo maslo. Dodamo šalotko in kuhamo do mehkega. Dodajmo grah, skodelico vode, sol in poper in delno pokrijemo. Kuhamo, dokler se omaka ne zredči. ¾ omake zmiksamo v pire in ohranjamo toplo. Segrejmo olje na srednjo temperaturo ter trsko z obeh strani dobro zapecimo do zlato rjave barve. Posolimo in prelijmo z grahovim pirejem. Okrasimo s koprom.

 

 

 

       

Potrebujemo:

  • 2 žlici oljčnega olja (posamično)
  • 2 kosa piščančjih prsi brez kosti, narezanih na koščke
  • sol in poper
  • omako (po želji)
  • 1 kupček sesekljanega brokolija
  • ½ skodelice na tanko narezane čebule
  • 1 žlico opečenih sezamovih semen
  • limono

Pripravimo:

Pri srednji temperaturi v veliki posodi segrejmo žlico oljčnega olja. Dodajmo piščančje prsi, posolimo in popoprajmo. Popecimo okoli 5 minut, občasno obrnemo, dokler meso ne porjavi in se skuha. Medtem ko se meso peče/kuha, pripravimo omako. Potem ko meso porjavi, dodajmo žlico oljčnega olja in brokoli. Kuhajmo še 3 minute, dokler brokoli ne postane svetlo zelen. Zmešamo s sojino omako in kuhajmo še minuto. Odstranimo z ognja in posujmo s čebulo in sezamovi semeni. Po želji pokapamo z limono.

 

 

 

         Potrebujemo:

  • 2 žlici masla
  • 1 olupljeno čebulo
  • narezano steblo zelene
  • 3 skodelice piščančje juhe
  • 8 skodelic brokolija
  • 3 žlice večnamenske moke
  • 2 skodelici mleka
  • črn poper

      Pripravimo:

V srednje velikem loncu raztopimo 2 žlici masla in dodajmo narezano čebulo in zeleno. Ko se zmehčajo, dodajmo brokoli in jušno osnovo, pokrijmo in pustimo rahlo vreti 10 minut. Kuhano dajmo v mešalnik in dobro premešajmo. Po želji vmešamo mleko in maslo, lahko tudi smetano, in poljubno posolimo ter popopramo.