Rehmanija je eno od 50 osnovnih zelišč, ki lajša številne tegobe in krepi jin. Pomaga zdraviti anemijo, sladkorno bolezen, vročino, osteoporozo in alergije. Kemične sestavine v rastlini pomagajo znižati sladkor, blažijo bolečine, zmanjšujejo otekline in pozitivno vplivajo na imunski sistem.

Proti sladkorni bolezni

Študija, objavljena leta 2018, je preučila možne učinke znižanja krvnega sladkorja s pomočjo Catalpola, naravnega izdelka, izoliranega iz korenine Rehmannia glutinosa. Na živalih s sladkorno boleznijo tipa 2 so opravili in vivo in in vitro raziskave, ki so pokazale, da je rehmanija izboljšala odpornost na inzulin. Druga študija na živalih je pokazala tudi zmanjšanje ravni glukoze v krvi. Poleg tega se zdi, izvleček pomaga zmanjšati grelin (hormon za lakoto) in ima "učinke, ki uravnavajo telesno težo".

Ščiti živce

Catalpol pozitivno vpliva na nevrodegeneracijo, ki igra pomembno vlogo pri kroničnih zdravstvenih težavah, na primer demenci in Alzheimerjevi bolezni. Catalpol vpliva na koncentracijo kalcija, izražanje beljakovin in na signalizacijske poti v možganih, kar vse pripomore k zmanjšani izgubi nevronov.

Pomaga pri osteoporozi

Rehmanija pomaga pri osteoporozi, saj uravnava delovanje ledvic in jeter ter krepi krvni obtok.

Pomoč pri atopičnem dermatitisu

Po kitajski tradicionalni medicini se rehmanija včasih uporablja za zdravljenje alergij in z njimi povezanih težav. Študija na živalih (objavljeno v Journal of Ethnopharmacology), je ocenila učinke te začimbe na atopični dermatitis, ki jo povzroča alergijska reakcija. V tej študiji so raziskovalci kapljično nanesli izvleček tega zelišča na atopični dermatitis, ki ga je povzročila alergija na pršice pri miših. Zeliščni izvleček je zavrl razvoj atopičnega dermatitisa pri živalih, tako da je preprečil izražanje citokinov, kemokinov in adhezijskih molekul. Raziskovalci z Univerze v Minnesoti so raziskali 50 atopičnih psov v naključni, dvojno slepi, s placebom nadzorovani študiji. Psi, ki so jih zdravili z zeliščno mešanico, so dermatitis izboljšali za 37,5 odstotka v primerjavi s skupino, ki je prejemala placebo.

 

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Podpora

Pogoji poslovanja
Načini plačila
Dostava
Vračilo izdelkov

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si