Možnosti, kako ustvariti čudovit puding brez uporabe praškov za puding ali koruznega škroba, je več.

Uporabimo lahko fino moko iz riža ali prosa, kot opisujemo pri vaniljevem pudingu, ali pa gremo še korak dlje in žita izpustimo v celoti. Za osnovo vzamemo s koristnimi maščobami bogat avokado, ki velja za enega najbolj zdravih sadežev. Pomembno je, da izberemo ravno prav mehak avokado, ki je znotraj lepe nežno zelene barve. Dodamo še žlico hladno stiskanega olja, da bo paleta maščobnih kislin bolj pestra. S čokoladnim okusom se dobro ujamejo orehovo, mandljevo, lešnikovo in arganovo olje.

Potrebujemo:

2 avokada

1 banano

30 g kakava

30 g rožičeve moke

½ žličke cimeta

½ žličke vanilje

Nastrgano lupinico ene bio pomaranče

(ali 5 kapljic eteričnega olja pomaranče)

1 žlico orehovega ali arganovega olja

30 g medu

 

Avokado prerežemo čez polovico, odstranimo koščico in ga z žlico izdolbemo. Dodamo banano, kakav in rožičevo moko ter vse skupaj pretlačimo s paličnim mešalnikom. V zmes vmešamo še začimbe ter dodamo med in izbrano olje. Do zaužitja shranimo v hladilniku in porabimo še isti dan.