Sojino mleko uničuje ščitnico, možgane in ledvice

Pitje sojinega mleka slabo vpliva na ščitnico, povzroča poškodbe možganov in ledvične kamne, piše prehranska svetovalka, Anya Vien.

Čeprav sojino mleko postaja v družbi čedalje bolj priljubljeno, številni zdravniki in strokovnjaki za prehrano trdijo, da je v tem primeru še vedno boljša izbira navadno mleko. V Ameriki se je prodaja sojinega mleka med leti 1992 in 2006 dvignila iz 300 milijonov dolarjev na 4 milijarde dolarjev. Okoli 170 znanstvenih študij pa je potrdilo, da je soja nevarna. Izdelki iz soje, na primer sojino mleko, je zelo strupeno in lahko povzroča ledvične kamne, težave s ščitnico, poškodbe možganov in raka prsi. Na dolgotrajno uživanje izdelkov iz soje bi lahko odreagirali tudi z alergijami na hrano, težavami z neplodnostjo in z oslabljenim imunskim sistemom.

Soja vsebuje velike količine naravnih strupov. Sojina zrna vsebujejo nevarne količine naravnih strupov oziroma antihranil. Le dva kozarca sojinega mleka dnevno lahko spremeni naravni mesečni cikel ženske.

Sojino mleko vsebuje goitrogene, ki zavirajo sintezo ščitničnih hormonov in zmotijo metabolizem joda. Študija iz leta 1991 je pokazala, da uživanje zgolj dveh žlic soje dnevno zavre delovanje ščitnice (Nippon Naibunpi Gakkai Zasshi 1991, 767: 622-629)!

Uživanje soje zviša potrebe po vitaminu B12 in po D vitaminu.

Soja vsebuje hemaglutinin, snov, ki spodbuja strjevanje krvi in povzroči, da se rdeče krvničke strjujejo.

90 % soje je gensko spremenjene. 

Soja in izdelki iz soje vsebujejo izredno visoke ravni fitinske kisline, ki ovira absorpcijo kalcija, magnezija, bakra, železa in cinka.

Soja vsebuje snov, podobno vitaminu B12, ki ga telo ne more predelati. Večini ljudi, ki dnevno jé sojo primanjkuje vitamina B12.

Soja vsebuje veliko fitoestrogenov, to je rastlinskih spojin, ki v telesu delujejo kot estrogeni. Več študij na živalih je pokazalo, da fitoestrogeni lahko povzročijo raka prsi.

Soja vsebuje aluminij. Aluminij povezujejo z Alzheimerjevo boleznijo in poškodbami ledvic.

B.Č.

Vir: https://anyavien.com/most-deadly-reasons-to-never-drink-soy-milk/

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Podpora

Pogoji poslovanja
Načini plačila
Dostava
Vračilo izdelkov

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si