Pašteta, polna sonca

Če bi se otrok moral čemu nedvomno izogibati, so to mesne in ribje paštete vseh vrst.

Težava je v tem, da so slednje kljub revni sestavi tako bogatega okusa, da po njih posega tako staro kot mlado. A najbolj zdrava je domača pašteta. Pri pripravi te imamo v rokah vse možnosti, da poiščemo najbolj kakovostne, sveže in nepredelane sestavine. Če govorimo o mesni ali ribji pašteti, so to poleg mesa ali ribe kakovostno olje, sol in velika merica začimb.

Potrebujemo:

120 g sončničnih semen

1,5 dl oljčnega olja

2 stroka česna

4 žlice sesekljanega peteršilja

sok polovice limone

sol

 

Sončnična semena namočimo in jih en dan kalimo. Pretlačimo jih s paličnim mešalnikom. Dodamo oljčno olje, stisnjen česen, limonin sok (po okusu) in peteršilj. Solimo po okusu. Premešamo in postrežemo. Preostanek namaza shranimo v hladilniku in porabimo v treh dneh.

 

Več receptov je na voljo v knjigi Zdravilna moč začimb za otroke.

 

 

 

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Podpora

Pogoji poslovanja
Načini plačila
Dostava
Vračilo izdelkov

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si