Ko vsakdanji ugriz v jabolko začinimo še vaniljo, kokosovim mlekom in med, nastane zmes, ki zmeša glavo in čute. In kaj je lepšega od romantične sladke večerje v dvoje na ta prekrasen poletni večer?
Za pripravo slastnega pečenega jabolka v karamelni omaki potrebujete:
skodelico polnomastnega, nesladkanega kokosovega mleka
½ skodelice kokosovega sladkorja
¼ skodelice medu
1 čajno žličko ekstrakta vanilje
½ čajne žličke morske soli
4 jabolka
4 lesene palčke
Umijte in osušite jabolka. Zelena, rdeča, kakršnakoli, le da so zdrava, sijoča, malo večja. Odstranite peclje in v jabolka (naj dosežejo sobno temperaturo) vstavite palčke (za držalo). Medtem v majhni posodi zmešajte kokosovo mleko, kokosov sladkor in med. Zmešano raztopite na zmerni temperaturi a mešajte vse do vretja. Naj vre minuto, s tem da vsakih petnajst sekund premešate, da se karamelna omaka ne zažge oziroma ne zlepi. Karamelna omaka postane bistveno temnejša ko je kuhana, pa tudi manj je je. Odstavite posodo in vmešajte vaniljo in sol. Karamelno omako vlijte v stekleno posodo in postavite v hladilnik, da se ohladi. Jabolko na palčki položite v omako in vrtite, dokler le to ni v celoti prevlečeno s slastno karamelno omako. Tako oblečena jabolka hranite v hladilniku vsaj štiri ure, še bolje preko noči. Če vam kaj omake ostane, pa jo hranite v hladilniku. Še enkrat preoblecite jabolka s karamelo in zamrznite. Za redčenje karamele dodajte kokosovo mleko.