Vse življenje sem se jim izogibala, sedaj pa si jih pripravim ne glede na to, ali delam od doma ali na terenu. So okusne, nasitijo in pogrejejo. Pa še zdrave so! Predvsem pa so nepogrešljive, če želimo izgubiti kilogram ali dva. Kajti po juhi se meni osebno prileže le še kakšna solata ... Preizkusite, morda vam bo katera od kombinacij všeč :-), seveda pa nam lahko pišete in nam zaupate tudi kakšen svoj recept, ki ga bomo s sliko vred, z veseljem tudi objavili!
Paradižnik in rdeča paprika
Potrebujemo 1 skodelico posušene rdeče paprike, 4 skodelice razčetverjenega paradižnika (lahko tudi češnjevega), pol skodelice nasekljane bazilike in popečenih mandljev, 2 čajni žlički ekstra deviškega oljčnega olja, 1 čajno žličko rdečega vinskega kisa. Zmiksajmo do tekočega.
Bučke in avokado
Potrebujemo 4 skodelice narezanih bučk (ni potrebno olupiti), ¾ skodelice hladne vode, ½ skodelice vodne kreše, čičeriko, 1 avokado, ¼ skodelice nasekljanega koriandra, 3 čajne žličke limoninega soka, sol in poper. Zmiksajmo do tekočega.
Hokaido buča
Dobro operemo hokaido bučo. Razpolovimo in odstranimo semena. Bučo z olupom vred narežemo in kuhamo, dokler se ne zmehča. Zmiksamo do gladke zmesi ter dodamo sol in poper. Za boljši okus lahko dodamo tudi bio smetano.
Rdeča pesa in zelje
Do tekočega zmiksajmo 4–8 dobro kuhane pese, 1 skodelico pinjenca, narezano rdeče zelje, olupljeno in nasekljano kumaro, pol skodelice kopra, pol skodelice hrena, ¾ skodelice grobe soli.
Povzeto po dr. Oz-u