Ni vsako olje primerno za peko. Dr. Oz je pripravil spisek tistih, na katerih lahko cvremo, kuhamo, pečemo.
Oljčno olje
Ekstra deviško oljčno olje ima nizko dimno točko (123 °C), zato z njim prelijemo kruh ali sveže solate. Ekstra lahko oljčno olje, ki je že bolj predelano od ekstra deviškega, pa ima višjo dimno točko (več kot 170 °C), zaradi česar je odlično za hitro cvrtje zelenjave.
Repično olje
Repično olje je zaradi svojega nevtralnega okusa primerno za vse načine kuhanja, od praženja do cvrtja. Repično olje podpira ravni zdravega holesterola, ki so v normalnem obsegu.
Sončnično olje
Če radi pečemo na žaru ali pri visoki temperaturi, uporabimo sončnično olje, ki ima visoko dimno točko 170 °C.
Avokadovo olje
Avokadovo olje se lahko uporablja za pečenje na žaru in praženje, tudi za preliv čez zeleno solato. Avokadovo olje zaradi mononenasičenih maščobnih kislin zmanjšuje tveganje za nastanek bolezni srca.
Olje grozdnih pešk
Grozdno olje je stranski proizvod pridelave vina. Uporabljamo ga lahko za vse, od pečenja do sušenja in cvrtja.
Kikirikijevo olje
Olje iz arašidov se pogosto uporablja za cvrtje zaradi svoje visoke dimne točke in orehovega okusa. Je odlično za praženo meso.
Orehovo olje
Orehovo olje je zaradi posebnega okusa primerno za pečenje ali za mešanico olja in kisa.
Sezamovo olje
Pri srednji visoki temperaturi okoli 160 °C in intenzivnem okusu je sezamovo olje odlično za krompirček in druge azijske pripravke, tudi prelive in omake.
Žafranovo olje
Vsestransko rastlinsko olje, žafranovo olje, lahko uporabimo za skoraj vsako vrsto kuhanja.
Maslo
Maslen okus dodajmo vsemu, od zelenjave do pečenega mesa.