Če želimo raven trebuh, moramo jesti mastno. Vendar niso vse maščobe 'dobre' oziroma 'zdrave'. Najbolj zdrave so v avokadu, jajcih (domačih) in kokosovem olju.

Avokado – Avokado je bogat z nenasičenimi maščobami in nekaterimi vitamini (E, K in C). Poleg tega vsebuje tudi veliko vlaknin. Vlaknine in maščobe nam dajo zagon, da ostanemo polni energije še ure po tem, ko jih pojemo. Pripravimo si ga lahko za zajtrk, malico, večerjo ali kot dodatek k solatam.

Jajca – Jajca so odličen vir maščob in visoko kakovostnih beljakovin. Najbolj hranljivi del jajca je rumenjak, ki telo oskrbi z več kot enajstimi vitamini in minerali. Če pojemo 3 jajca na dan (biti morajo domača), telo dobi zadostno količino prepotrebnega vitamina B12. Pripravimo si jih lahko za zajtrk ali večerjo, pa tudi za kosilo – kot del glavnega obroka.

Kokosovo olje – Kokosovo olje je eden od najbogatejših virov morda najbolj koristnih maščob, kar jih poznamo. Gre za srednjeverižne trigliceride. Ti dokazano izboljšujejo delovanje možganov, vsebujejo manj holesterola, izboljšujejo zdravje las in kože – in kar je najboljše od vsega: pokurijo maščobe. 

Najbolje, da vse tri sestavine združimo v omleti. Ne le da bomo imeli občutek polnosti, ampak bomo kurili maščobe cel dan. Raziskave so potrdile, da so ljudje, ki so uporabljali ta 'lepotni trik' dvakrat dnevno, pokurili 400 odstotkov več maščob kot tisti, ki tega niso delali.

 

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Podpora

Pogoji poslovanja
Načini plačila
Dostava
Vračilo izdelkov

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si