Verjetno se v vsakem hladilniku skriva vsaj en kozarec kislih kumaric, a le redki vedo, kako zdrave so. Kisle kumarice večinoma uporabljamo kot prilogo, a njihova največja moč se pokaže, če jih jemo samostojno. Kumarice imajo veliko vitaminov, malo maščob in veliko vlaknin, bogate so z železom, kalijem, natrijem in fosforjem. Tudi vitaminov jim ne manjka, med pestro paleto izstopajo C, A, B6, B12, fiboflavin, niacin in tiamin.

Kisle kumarice so ...

  • močni antioksidanti: Kisle kumarice zelo učinkovito vežejo nase proste radikale, ki škodujejo našemu telesu in povzročajo raka.
  • izvrsten probiotik: Kisle kumarice uravnavajo prebavo in predvsem pospešujejo razmnoževanje dobrih bakterij v črevesju. Če pred obrokom pojemo kumarico, bomo pojedli skoraj 30 odstotkov manj.
  • varujejo jetra: Kisle kumarice zelo učinkovito filtrirajo strupe iz telesa in s tem ugodno delujejo na jetra in prebavo. Z rednim uživanjem kumaric lahko jetra dodobra ozdravimo!
  • preprečujejo rane na želodcu: Čir na želodcu je rana na želodčni steni, ki večinoma nastane zaradi premočne želodčne kisline. S kumaricami nevtraliziramo želodčne sokove, s čimer pomirimo in zdravimo želodec.
  • pomagajo pri sladkorni bolezni: Raziskave so pokazale in potrdile, da kisle kumarice uravnavajo nivo hemoglobina v krvi. Hemoglobin je pomemben pri prenosu kisika do celic in hkrati pomaga pri razgradnji viška sladkorja.

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Podpora

Pogoji poslovanja
Načini plačila
Dostava
Vračilo izdelkov

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si