Hrana za erekcijo

Ne tablete, ne črpalke, pa tudi ne operacije. Pri erektilni disfunkciji pomaga hrana.

Lubenica
To sladko osvežilno sadje vsebuje sestavino, ki deluje na ožilje podobno kot zdravila. Dvigne spolni nagon. Večina lubenice je iz vode, ostalo pa je likopen, antioksidant, ki dobro vpliva na srce, prostato in na kožo.

Ostrige
Lupinarji lahko dvignejo raven testosterona, kar pomaga spolnosti. So polni cinka, ki ga telo potrebuje. Vedeti moramo le, od kod prihajajo in da so dobro kuhani.

Kava
Moški, ki vsak dan spijejo dve do tri skodelice kave, skoraj nimajo erektilne disfunkcije, je pokazala študija. To je zato, ker kofein v kavi izboljšuje prekrvitev. Kofein vsebujejo tudi drugi napitki, na primer koka-kola.

Temna čokolada
Temna čokolada je bogata s flavonoli, rastlinskimi hranilnimi snovmi, ki povečujejo pretok krvi in znižujejo krvni tlak. Telesu pomagajo, da dobi več dušikovega oksida, ki pomaga pri erekciji.

Orehi
Orehi imajo veliko arginina, aminokisline, ki jih telo uporabi, da nastane dušikov oksid. So tudi dober vir vitamina E, folne kisline in vlaknin. Dovolj je pest orehov dnevno, saj so zelo kalorični.

Česen
Česen lahko vendarle pomaga med rjuhami. Zmanjšuje obloge na ožilju in pomaga pri prekrvitvi. Česen v prehrani pomaga ohraniti arterije zdrave in čiste.

Ribe
Losos in druge ribe so odličen vir omega-3 maščobnih kislin, ki pospešijo nastajanje dušikovega oksida v telesu. Znižujejo krvni tlak in tveganje za srčni napad ter nastanek krvnih strdkov. Dober vir omega-3 maščobnih kislin so tudi sardine, losos in skuša.

Poper
Ljubezensko življenje morda popestrimo, če v prehrano vključimo poper. Kajenski, jalapenos in habaneros segrejejo telo in sprostijo arterije. To poveča prekrvitev, tudi v penisu. Čili znižuje krvni tlak in preprečuje strdke.

Oljčno olje
Oljčno olje pomaga pri nastajanju testosterona. Nenasičene maščobe pomagajo pri odstranjevanju slabega holesterola. Najboljše je hladno stiskano ekstra deviško oljčno olje, ki ima veliko antioksidantov.