4 vrste hrane za lepšo polt

Do lepše polti ne pridemo s pudri, kremami in nategovanjem kože. Lepšo polt dobimo, ko umirimo um in telo, ko celice dobijo dovolj kisika in ko dobijo pravo hrano. Štiri vrste hrane še posebej dobro vplivajo na kožo: paradižnik, pasta iz kurkume, tableta placente in kumare. In seveda spanje.

Paradižnik dela čudeže, saj zmanjšuje pore in poskrbi, da koža ostane sveža in mladostna. Vse, kar moramo storiti, je, da kupimo zrele in sočne paradižnike. Narežemo jih na četrtine in nežno vtremo v kožo. Vtremo jih v smeri urinega kazalca in pustimo 40 minut. Speremo z obraza. Postopek ponovimo tri- do štirikrat na teden. Opazili bomo manj gub, ožje pore in prožnejšo kožo.

Dobro poznana v indijski kuhinji je pasta iz kurkume. Ne le da je okusna, Indijci jo uporabljajo tudi za nego kože. Potrebujemo najčistejšo obliko kurkume: koren ali prah. Zmešamo toplo vodo, med ali jogurt z žlico kurkume. Nanesemo na obraz, ne pa na oči in ustnice. Pustimo 20 minut, nato odstranimo. Če imamo občutljivo kožo, se prej posvetujmo z dermatologom. Nanesimo vsak teden, spremembe bodo vidne že po mesecu dni.

Morda zveni nenavadno, vendar so koristi posteljice (placente) osupljive. Vsebujejo visoko raven kolagena, ki dokazano pomlajuje. Placento so v kozmetične namene že davno uporabljali na Kitajskem. Danes je znanost poskrbela, da lahko uporabimo placente živali, na primer kravje ali ovčje, ki so v obliki kapsul. Z redno uporabo lahko ‘napnemo’ kožo in zmanjšamo celulit.

Kožo najbolj pomlajuje spanje. Pojdimo zgodaj v posteljo, za povrh pa na obraz nanesimo kumare. Te zmanjšajo kolobarje pod očmi in navlažijo kožo.

Preberite še več člankov - Prehrana

Z medom nad tegobe

Načinov uporabe medu je ogromno. Imenujejo ga tudi nektar bogov, saj ga lahko uporabljamo kot mazilo za rane, sirup proti kašlju, zdravilo proti raku, zdravilo za bronhitis in na številne druge...

Limona za kis, bučke in še kaj

Limona, bogata z vitaminom C ni dobra le v limonadi, ampak tudi drugje na krožniku. Lako pa na primer iz nje naredite tudi kis in olje. Kis in olje 5 svežih listov citronke za 14 dni namočimo v ½...

Vrtni šetraj na krožniku

Kaj pa če bi si kdaj privoščili šetraj? Ker ga imamo doma, ker je zdrav, pa tudi izjemno okusen, če ga pripravimo takole... Namaz s šetrajem Potrebujemo: 20 dag kuhanega belega fižola, 2 žlici...

Olive na krožniku

Navadna oljka (Olea europaea) je znana po tem, da koristi vsem, ki imajo visok krvni tlak. A to še ni vse! Pospešuje presnovo, pomaga pri vnetju želodčne in črevesne sluznice ter tankega črevesa,...

Cikorija: kavni nadomestek, ki zdravi sladkorno, zaprtje in osteoartritis

Če ne morete zdržati brez jutranje kave, a se bojite, da bi v telo vnesli preveč kofeina, je morda cikorija tisto, kar iščete. Ta popularni kavni nadomestek ni le okusen jutranji napitek, ampak ima...

Sladki pelin razbije raka

Sladki pelin je najbolj iskana rastlina, ki deluje v boju zoper najbolj nasilne oblike raka. Je tudi pomoč pri preprečevanju vročičnih stanj pri prehladu in gripi. Njegov hidrolat zdravi herpes in...

8 koristi špinače

Špinača je bila superhrana, še preden so izumili ta termin! Jedel jo je risani junak Popaj. Špinača mu je dala moč, mišice pa so se spremenile v tornado energije. Špinača vsebuje več hranil kot...

Sveta Hildegarda: Začimbe za zdravje

Mešanica začimb s komarčkom To splošno zdravilo je dobro za vzdrževanje in obnovo zdravja. Zagotavlja lepo barvo kože in normalno prebavo, izboljša metabolizem in prekrvitev ter pripomore k...

Kdaj ne jem?

Se odložate za post, pa ne veste, kako bi začeli? Bi se radi prekinitveno postili, pa ne veste ali boste zdržali? Če se odločate za kratek post, vam bo v veliko pomoč revija Misteriji, v kateri v...

MIND in mediteranska prehrana upočasnjujeta Parkinsona

Če sledimo prehranjevanju MIND in mediteranski prehrani upočasnimo nastanek Parkinsonove bolezni za dobrih 17 let pri ženskah in za dobrih 8 let pri moških. Nova študija raziskovalcev kanadske...

Na krožniku: ciprje

Pred nekaj dnevi smo pisali o ozkolistnem ciprju. Ciprošu, kakor mu tudi rečejo. Najdemo ga na Pohorju, bogat je z vitamini in minerali, pektini. Priročen v kuhinji, kadar ni beluš , za juhe,...

Rukola za zdrave kosti

Rukola je mediteranska samonikla zelenjava, ki zmanjšuje tveganje za raka in blagodejno deluje na kosti. Rukola je mediteranska samonikla zelenjava grenkega okusa, ki je zelo razširjena po vsem...

S smutiji nad odvečne kilograme

Mangov smuti ¼ skodelice posnetega mleka ¼ pireja zrelih avokadov ½ skodelice mangovega soka ¼ skodelice vanilijevega jogurta brez maščobe 1 skodelica sveže stisnjenega soka limete 1 žlica sladkorja...

Artičoka znižuje holesterol in krvni sladkor

Cinatin, grenčine, flavonoidi, vitamini, železo, magnezij, beljakovine, zdrave maščobe. Vse to in še več vsebuje artičoka. Decembra, ko nehote tudi več pojemo, še kako prav pride. Lajša prebavne...

4 vrste hrane za lepšo polt

Do lepše polti ne pridemo s pudri, kremami in nategovanjem kože. Lepšo polt dobimo, ko umirimo um in telo, ko celice dobijo dovolj kisika in ko dobijo pravo hrano. Štiri vrste hrane še posebej dobro...

Rdeče meso slabše od cigaret

Rdeče in predelano meso sodita v skupino rakotvornih živil, je nedavno potrdila Svetovna zdravstvena organizacija (WHO). Študija, v kateri je sodelovalo dvaindvajset znanstvenikov iz desetih držav,...

14 vrst hrane, ki ima več železa kot meso

Večina vegetarijancev ima težave zaradi nezadostnih ravni železa v krvi. Namesto mesa bi morali užiti eno od 14 vrst hrane, ki vsebuje več železa kot meso. Odrasel človek bi moral dnevno dobiti med...

Citronka proti živčnosti in nespečnosti

Citronka je znana po tem, da odpravlja napetost, živčnost, nespečnost, umirja srčni utrip, tesnobo, utesnjenost. Krepi srce, pomaga pri premagovanju depresije, pri krčih v prebavilih, pri...