Ohrovt
Zeleno listnato bogastvo, ki ima več različic. Znan po svojih koristih za zdravje se je naselil po vsem svetu. Bogat z vitaminom K, antioksidantom, ki podpira zdrave kosti in pomaga razgraditi odvečne maščobe.
Špinača
Popey in naši starši imajo prav: špinača, pa naj bo surova ali kuhana, daje moč in zdravje. Kalcij spodbuja metabolizem in podpira zdrave kosti (preprečuje izgubo mišične in kostne mase). Vsebuje veliko antioksidantov, ki zavirajo staranje.
Jagodičje
Jagodičje je bogato z antioksidanti. Ne glede na to, katero jagodičje izberemo, od vseh imamo številne koristi za zdravje. Borovnice, robide, maline, jagode, brusnice, goji jagode, vse koristijo mišicam in krepijo imunski sistem. Užijemo kot mešano solato, v jogurtu, s kosmiči ali kako drugače.
Meso pašnih živali
Bistveno je, da prehrana vključuje znatne količine beljakovin. Če že moramo užiti živalske v obliki mesa, kupujmo meso pašnih živali. Raziskave kažejo, da ima meso pašnih živali več omega-3 kot meso krmljenih živali in zato bolj pomaga pri hujšanju.
Organsko maslo
Organsko maslo ima številne koristi za zdravje. Bogat z vitamini A, D, E, K in kalcijem koristi kostem. Vsebuje tudi konjugirano linolno kislino (CLA), omega-3 in omega-6, zdrave maščobe, ki pomagajo hujšati. Lecitin v maslu pomaga pri presnovi holesterola in drugih maščob. Organsko maslo omogoča lažjo absorpcijo vitaminov.
Jajca
Razen če ne želimo postati kot Rocky ali Rambo, ni treba, da uživamo surova jajca. Zdrava so tudi drugače pripravljena, le naj bodo organska. Raziskave kažejo, da jajca vsebujejo visokokakovostne beljakovine in omega-3 maščobe. Protein v jajcih vsebuje različne aminokisline, vitamine in minerale.
Oreščki
Mandlji, arašidi, orehi in drugi oreščki so popoln prigrizek za naše telo. Bogati so z zdravimi maščobami, beljakovinami, vlakninami, vitamini in minerali. Indijski oreščki in pistacije imajo nekoliko več ogljikovih hidratov.
Semena
Buče, sončnice, konoplja, sezam in druga semena je treba dodati svoji prehrani. Surova semena ohranjajo zdravo srce, močne kosti in mišice. Ne glede na to, da si jih navadno pripravimo v majhnih količinah, imajo veliko beljakovin, zdravih maščob in nujno potrebnih hranilnih snovi ter vlaknin.
Spirulina
Spirulina je čedalje bolj priljubljena in tako je tudi prav. Kljub močnemu vonju po modrozelenih algah ima številne koristi za zdravje. Bogata je z beljakovinami, vitamini, minerali, antioksidanti in karotenoidi. Več kot 50 odstotkov spiruline je iz aminokislin; dodatek, bogat z beljakovinami in hranili, je dobro uživati dnevno, na primer v smutijih. Na voljo v tabletah in v prahu.
Organsko oljčno olje
Oljčno olje je pomemben vir zdravih maščob, vključno z omega-3 in enkrat nasičenimi maščobnimi kislinami, ki so bistvenega pomena za prehrano. Oljčno olje vsebuje protivnetne lastnosti zaradi oleocantala, ki mišicam pomaga zmanjšati bolečino in otekanje. Uporabljajmo ekstra deviško oljčno olje, ki ima najvišjo raven vitamina E, ki je ključen pri boju proti prostim radikalom.
Avokado
Avokado je dober vir zdravih maščob, ključnih hranil in vlaknin. Lahko ga jemo kot jabolko, še boljši pa je pretlačen, z dodanim kajenskim poprom na kosu rženega kruha. Morda ga uporabimo tudi kot dodatek v sendviču.
Perutnina: puran in piščanec
Belo meso je bogato z beljakovinami in ima nizko vsebnost maščob. Poleg tega vsebuje triptofan, aminokislino, ki vpliva na dvig razpoloženja. Belo meso vsebuje fosfor, ki pomaga kostem in zobem, pa tudi vitalnim funkcijam, na primer jetrom in ledvicam.
Losos, mahi mahi, tilapia, trska
Divji losos, trska in druge divje ribe so odlični vir kakovostnih beljakovin, ki so bistvenega pomena za izgradnjo mišic in izgubo maščobe pri moških in ženskah. Omega-3 maščobne kisline v ribah, kot je divji losos, pomaga mišicam po vadbi. Imajo nizko vsebnost maščob in so pomemben vir ogljikovih hidratov.
Rjav riž
Riž je temeljna hrana v mnogih kulturah; rjavi mora postati sestavni del tudi naše prehrane. Rjavi riž vsebuje veliko mangana, ki pomaga pridobivati energijo iz beljakovin in ogljikovih hidratov. Bogat je tudi z vlakninami.
Stročnice
Fižol, leča in grah so bogati z visokokakovostnimi rastlinskimi beljakovinami, vlakninami, vitamini in minerali, tudi s kalijem, magnezijem, cinkom in B vitaminom.
Kvinoja
Kvinoja je vse bolj priljubljena; v Južni Ameriki je bila vedno zelo cenjena. Kvinoja vsebuje več beljakovin in vlaknin kot riž ali oves, kar je razlog več, da jo vključimo v prehrano. Pospeši metabolizem, povečuje mišično moč in pomaga pri izgorevanju maščob. Vsebuje beljakovine, ogljikove hidrate, cink in magnezij.
Oves
Oves pomaga zmanjšati holesterol in podpira zdravje srca. Ima veliko topnih vlaknin in nizko vsebnost maščob. Pomaga pri obolenjih srca, uravnava krvni tlak in pomaga pri hujšanju. Zaradi arginina pomaga dvigniti testosteron.