Uravnavanje sladkorja je ena izmed težav, kjer bi se nam večja uporaba začimb še kako obrestovala, saj krvni sladkor z različnimi mehanizmi uravnava skoraj 30 začimb! Ni torej nujno, da se odpovemo vsaki pregrehi – le ustrezno jo moramo začiniti!
Uravnavanje sladkorja je ena izmed težav, kjer bi se nam večja uporaba začimb še kako obrestovala, saj krvni sladkor z različnimi mehanizmi uravnava skoraj 30 začimb! Ni torej nujno, da se odpovemo vsaki pregrehi – le ustrezno jo moramo začiniti!
Kava je eno od najbolj priljubljenih živil na svetu. Veliko ljudi uživa pri pitju kave, ampak želi omejiti vnos kofeina. Brezkofeinska kava je podobna običajni, le da ji odstranijo kofein.
Visoko beljakovinske diete, kot je na primer Atkinsova, je ljudem privzgojila prepričanja, da je možno shujšati le z visokim vnosom živalskih beljakovin. Veliko nas je, ki dejansko pojemo preveč mesa in drugih beljakovin živalskega izvora, kar ni dobro za ledvice, saj ustvarja preveč kisline.
Peteršilj je prehranska elektrarna, polna vitaminov A, B, C in K ter mineralov (železa in kalija). To smaragdno zeleno zelišče pomaga zmanjševati zadrževanje vode in napihnjenost (edem), brez da bi iz telesa odstranil kalij. Poleg tega peteršilj pomaga uravnavati krvni sladkor in težo ter preprečuje uničenje jeter zaradi sladkorne bolezni.
Mandljeva moka je v peki zelo priljubljena. Če ji dodamo še odmerek zdravih maščob in beljakovin, dobimo zares zdravo slaščico.