Vse več je oseb, ki trpijo zaradi hormonskih neravovesij in vnetij. Pogosto jih spremljajo bolečine v sklepih, utrujenost, previsok krvni tlak, glavoboli in napihnjenost. Iz tega se običajno razvijejo še druge, resnejše bolezni, na primer rak ali sladkorna bolezen. Da bi zmanjšali tveganje za nastanek bolezni, uživajmo nekatere od naslednjih vrst hrane …
Preberi več
Preberi več
Če ne marate limon, jih boste morda želeli vključiti v jedilnik. Limone imajo namreč izjemne koristi za zdravje.
Preberi več
Timijan ni le dišeče in vsestransko zelišče za kuhinjo. Zahvaljujoč antiseptičnim spojinam, na primer timolu, ki je v listih, ima tudi celo vrsto terapevtskih lastnosti.
Preberi več
Še ni dolgo tega, ko so zrnate stročnice imenovali meso revežev. »V novejšem času so vendarle bolj cenjene, pa ne le pri ljudeh, ki mesa in mesnih izdelkov sploh ne zaužijejo. Vključimo jih v prehrano, preden bomo z zdravjem na koncu,« poudarja doc. dr. Darja Kocjan Ačko iz Biotehniške fakultete v Ljubljani.
Preberi več