Ne glede na to, ali ga imate radi svežega, v solati ali iz njega naredite sok, korenje je bogat vir beta karotena. Je ena od najbolj priljubljenih vrst zelenjave na svetu. Naj bo vijolično, oranžno ali rumeno, korenje ima številne koristi za zdravje.

Temna čokolada je polna hranil, ki ugodno vplivajo na zdravje. Narejena je iz kakavovih zrn, zato je eden od najboljših virov antioksidantov na svetu. Temna čokolada znižuje tveganje pred srčnimi obolenji.

Artičoke imajo malo nasičenih maščob in holesterola, so bogat vir vlaknin, vitaminov in mineralov. Vsebujejo vitamine C, tiamin, riboflavin, niacin, folate, vitamin B6, B12, A, E, D in vitamin K. Prav tako zagotavljajo minerale, kot so kalcij, železo, cink, natrij, kalij, mangan, fosfor in cink. So diuretik, holagog (pospešujejo nastajanje in pretok žolča), ščitijo jetra, znižujejo vsebnost holesterola in serumskih lipidov.

V ajurvedi, tradicionalni indijski medicini, je kurkuma že dolgo čislan lek. Domnevo, da snovi v njej pomagajo preprečevati vnetja, so znanstveno potrdili prav slovenski strokovnjaki iz ljubljanskega Kemijskega inštituta. Že pred nekaj leti jim je namreč uspelo na molekularni ravni dokazati, kako njena učinkovina kurkumin preprečuje vnetja, s tem pa tudi zmanjšuje tveganje za nekatere vrste raka.