Otroški okus težko spremenimo, še težje gostinsko ponudbo. Krompir, prepojen z kdo ve kolikokrat uporabljenim rafiniranim oljem najnižje kakovosti, je jasno odsvetovano živilo. Tako je že od nekdaj, pa ga otroci še vedno prevečkrat jedo.

Pesa je sladka korenasta zelenjava, polna pomembnih vitaminov in mineralov. Pomaga razstrupljati, zniževati krvni tlak, krepi možgane in srce. Povečuje raven energije in vzdržljivost. Jejmo jo vročo ali hladno, v solatah ali juhah, da bi v celoti uživali v njenih naravnih hranilnih snoveh.

Odprtih rok in nasmejanega obraza me je pričakal na recepciji Welness SPA Centra Thermane Laško. Specialist ajurvede, dr. Ajith Chakrapani Somarajan. Pregled sva začela kar z vprašalnikom, ki sem ga izpolnila nekaj minut pred pregledom in na osnovi katerega je lažje presodil, kateri ajurvedski tip sem: vata, pita ali kapa (v dobesednem prevodu zrak, žolč ali sluz). To so tri doše (glavni elementi telesa), prisotne v vsaki celici, vplivajo pa tudi na naše počutje, sporazumevanje in način dojemanja sveta. Čeprav običajno pri vsakem prevladuje ena, včasih tudi dve, smo zdravi le, če so te v ravnovesju.

Antioksidante potrebujemo, da nevtraliziramo za celice nevarne proste radikale. Prosti radikali po tihem uničujejo naše telo, antioksidanti pa ...

Zajtrk po Sveti Hildegardi bo telesu dal vse, kar potrebuje: življenjsko pomembne beljakovine, ogljikove hidrate, dragocene maščobe, veliko vitaminov in številne minerale, ki ščitijo telo pred zakisanostjo in vnetji, ki so posledica stresa.