Prehranska strokovnjakinja Anita Šupe v knjigi Resnice in laži o hrani, ki je izšla v novi, dopolnjeni izdaji, predstavlja novo prehransko piramido. Ta že osvaja svet, saj so ljudje po njej bolj zdravi in vitki. Taka prehrana je najbolj podobna izvorni prehrani naših prednikov.

Ne le da se protivirusna zelišča borijo proti virusnim okužbam, spodbujajo imunski sistem in delujejo kot naravna zdravila proti gripi, vendar imajo tudi številne druge koristi za zdravje, kot so podpora srcu in žilju ter prebavilom.

Česnove učinke proučujejo že zelo dolgo, a tudi z najsodobnejšimi raziskovalnimi metodami zgolj potrjujejo, kar je že dolgo znano. V knjigi, ki je v razširjeni izdaji pravkar izšla pri Ara založbi, njen naslov je »Zdravilna moč česna«, avtorica pa farmacevtka dr. Earl L. Mindell, se poučimo, kako česen zmanjšuje dejavnike tveganja za srčno-žilna obolenja, raka in druge najresnejše bolezni sodobnega časa.