Koper ni le odlična začimba, ko pripravljamo kumarice v kisu, ampak zagotavlja številne koristi za zdravje, psihično in fizično. Že stoletja ga uporabljajo v prehranske in medicinske namene. Kozmetična industrija ga uporablja za izdelavo mila, parfumov, detergentov, krem in losjonov. Koper vsebuje ogromno kalcija, mangana in železa, antioksidantov in flavonoidov, ki delujejo protivnetno in protivirusno.
Preberi več
Mmmmm, ni ga lepšega, kot da na velikonočno jutro zadiši po sveži potici. In takšno, najboljšo, z veliko orehovega nadeva, je znala speči le moja babica. Še zdaj se v mislih spominjam vonja te, 'požegnane' potice. Ki smo jo zmazali v enem dnevu. Mehka, sočna, slastna. In pekla jo je v Eminem pekaču. Če pa vendarle želite poskusiti kaj drugega, smo za vas pripravili nekaj predlogov za jedi v pekaču, ki jih jedo na veliko noč po svetu.
Preberi več
Brazilski oreški za nadzor holesterola?
Lahko ena sama enota brazilskih oreškov zmanjša raven vašega holesterola hitreje kot statinska zdravila in jo ohranja nizko še en mesec po tem enem samem obroku? »To je bilo eno najbolj norih odkritij, kar sem jih kdaj videl,« pravi dr. Michael Greger v knjigi Kako ozdravimo s hrano.
Preberi več
Rehmanija je eno od 50 osnovnih zelišč, ki lajša številne tegobe in krepi jin. Pomaga zdraviti anemijo, sladkorno bolezen, vročino, osteoporozo in alergije. Kemične sestavine v rastlini pomagajo znižati sladkor, blažijo bolečine, zmanjšujejo otekline in pozitivno vplivajo na imunski sistem.
Preberi več
Prepeličja jajca blagodejno delujejo na krvni obtok, prebavni sistem, živce, krepijo imunski sistem, izboljšujejo spomin. Pijejo jih lahko vsi, stari od 7 do 77 let. Ne le v terapevtske, tudi v preventivne namene.
Preberi več