Prehranska strokovnjakinja Anita Šupe v knjigi Resnice in laži o hrani, ki je izšla v novi, dopolnjeni izdaji, predstavlja novo prehransko piramido. Ta že osvaja svet, saj so ljudje po njej bolj zdravi in vitki. Taka prehrana je najbolj podobna izvorni prehrani naših prednikov.
Preberi več
Če imate bolezen v družini ali če opazite prve simptome zamaščenosti jeter, ukrepajte, da ne bo prepozno. Preventiva se nanaša na spremembo načina prehrane in spremembo življenjskega sloga.
Preberi več
Česnove učinke proučujejo že zelo dolgo, a tudi z najsodobnejšimi raziskovalnimi metodami zgolj potrjujejo, kar je že dolgo znano. V knjigi, ki je v razširjeni izdaji pravkar izšla pri Ara založbi, njen naslov je »Zdravilna moč česna«, avtorica pa farmacevtka dr. Earl L. Mindell, se poučimo, kako česen zmanjšuje dejavnike tveganja za srčno-žilna obolenja, raka in druge najresnejše bolezni sodobnega časa.
Preberi več
Makova semena (Papaver somniferum) vključujejo mangan, kalcij, baker, cink, železo, linolno kislino (in omega-6 maščobno kislino) ter vlaknine. Celo majhen dnevni odmerek makovih semen lahko pomaga pri obvladovanju simptomov, kot so zaprtje, suha koža, boleči sklepi in šibke kosti.
Preberi več
Sončnična semena so polna pomembnih hranil in imajo številne koristi za zdravje. Študije kažejo, da lahko hranila in ostale spojine v sončničnih semenih zmanjšajo tveganje za bolezni srca, raka, izboljšajo delovanje ščitnice in uravnavajo krvni sladkor.
Preberi več